Morella ha celebrat la 661 edició del Corpus Christi

431
PUBLICITAT

Més de 150 elements bíblics il·lustren la Processó General del Corpus Christi a Morella

Aquesta tradicional representació data del 1358 i és de les més antigues de la Comunitat Valenciana

Morella celebra la 661 edició del Corpus Christi amb la Processó General que junta més de 150 imatges bíbliques i és una de les més antigues de la Comunitat Valenciana. Així, avui han participat 300 persones que han seguit la processó pels principals carrers de la ciutat. Cal recordar que el Corpus de Morella va nàixer sols tres anys després del de València.

La regidora de Tradicions, Malú Blasco, ha destacat “l’elevada participació que té la Processó General del Corpus que concentra morellans i morellanes als principals carrers de Morella”. A més, l’edil ha comentat que “aquesta processó és de les més antigues de la Comunitat Valenciana i també atrau curiosos i visitants que volen veure aquesta tradicional processó”. D’aquesta manera, Malú ha volgut agrair  “el treball del Capítol, així com tots  els col·laboradors que fan possible realitzar tots els actes del cap de setmana”.

El Corpus Cristi a Morella data del 1358 i és un dels més antics del territori valencià. Aquesta va començar, sols, tres anys després que a València. Aquest tipus de celebracions va nàixer com a una forma didàctica d’ensenyar la bíblia i reconéixer als personatges que hi apareixen. Així, Morella va adoptar la forma i elements característics del Corpus Christi de València. Cal destacar que la gran majoria dels elements que desfilen avui en dia provenen d’aquella època.

<script async src=”//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js“></script>
<ins class=”adsbygoogle” style=”display: block;” data-ad-format=”autorelaxed” data-ad-client=”ca-pub-9984943884580357″ data-ad-slot=”5557671560″></ins><script>     (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});</script>