Morella ha albergat un curs de la Xarxa Vives d’universitats

80
CURS XARXA VIVES MORELLA

– Aquesta edició ha tractat sobre la introducció a la didàctica de la llengua com a idioma estranger

– El curs pretén contribuir a la formació del professorat en l’exercici de la docència de la llengua en universitats de l’exterior

Morella ha acollit aquest dissabte el IX Curs d’introducció a la didàctica de la llengua com a idioma estranger amb l’objectiu de formar al futur professorat per a l’exercici de la docència de la llengua en universitats de l’exterior i el tractament de la variació lingüística, la cultura i la literatura de l’aula.

La regidora de Cultura, Rocío Querol, ha volgut “agrair a la Xarxa Vives d’universitats que cada any realitze algun curs o congrés a la nostra ciutat”. Així, l’edil ha comentat que “l’ajuntament de Morella acull molts de congressos en les seues sales durant tot l’any, els quals donen aquest us formatiu a les Sales Gòtiques de l’ajuntament”.

Aquest curs de la xarxa ha estat destinat a persones llicenciades i graduades en Filologia, preferentment en filologia catalana, Traducció i Humanitats. Així, 40 alumnes i el seu professorat han acudit a Morella per a realitzar aquest curs durant tota la jornada. Cal apuntar que el primer bloc del curs es va impartir a Vinaròs i la resta, blocs 2 i 3, són a Morella. Així, les classes a la capital dels Ports han tractat les Estratègies didàctiques per a l’ensenyament de llengües estrangeres i la Literatura, cultura i dinamització.

Cal recordar que la Xarxa Vives es va fundar a Morella l’any 1994 amb 13 universitats. Actualment compta amb 22 universitats de quatre estats diferents. Així es compon de la Universitat Abat Oliba CEU, la Universitat d’Alacant, la Universitat d’Andorra, la Universitat Autònoma de Barcelona, la Universitat de Barcelona, la Universitat CEU Cardenal Herrera, la Universitat de Girona, La Universitat de les Illes Balears, la Universitat Internacional de Catalunya, La Universitat Jaume I, la Universitat de Lleida, la Universitat Miguel Hernández d’Elx, la Universitat Oberta de Catalunya, la Universitat de Perpinyà Via Domitia, la Universitat Politècnica de Catalunya, la Universitat Politècnica de València, la Universitat Pompeu Fabra, la Universitat Ramón Llull, la Universitat Rovira i Virgili, la Universitat de Sàsser, la Universitat de València i la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya.

Morella compta amb nombrosos congressos i cursos al llarg de l’any. La localitat s’ha situat com una bona opció per dur a terme aquests congressos, gràcies, entre d’altres, als diferents espais emblemàtics que posseeix la ciutat i a l’extensa oferta d’allotjament, restauració i d’oci que ofereix la zona.