Morella fa una bona valoració de les XIII Jornades de la Trufa

643
PUBLICITAT

Nota de premsa de l’Ajuntament de Morella

Aquestes jornades gastronòmiques són les més importants de la localitat i congreguen milers de visitants. Les activitats complementàries de les Jornades de la Trufa han estat tot un èxit

Morella ha posat punt i final a les XIII Jornades de la Trufa. La valoració és molt positiva, ja que milers de visitants han arribat a la localitat per gaudir dels menús protagonitzats pel diamant negre de la cuina o han participat en les activitats complementàries. Els show-cookings, “Morella negra com la trufa” i els tallers de degustació han estat tot un èxit.

El regidor de turisme, Jorge Garcia, indica que “les Jornades de la Trufa de Morella estan totalment consolidades, però cada any innoven i ofereixen nous atractius per visitar la localitat i gaudir de la nostra gastronomia”. Per això, afegeix que “la valoració que fem d’aquestes jornades és molt positiva, ja que milers de persones han vingut a aquesta zona a provar els menús dels 12 restaurants o a gaudir de les activitats complementàries que hem organitzat setmanalment”. Així, explicava que “els show-cookings, ‘Morella negra com la trufa’ o els tallers de degustació són activitats paral·leles dins les Jornades de la Trufa que ens diferencien d’altres jornades gastronòmiques, que permeten tenir una oferta més àmplia d’activitats per gaudir de Morella, la seva cultura i gastronomia durant tot un cap de setmana”.

La Llotja de l’ajuntament de Morella s’ha convertit en el punt de trobada dels caps de setmana de les XIII Jornades de la Trufa. Més de mil persones han passat per aquest lloc en els últims dos mesos, per gaudir d’alguna de les activitats complementàries d’aquestes jornades gastronòmiques.

Cal recordar que 12 han estat els restaurants que han participat en les XIII Jornades de la Trufa de la localitat: Casa Roque, Palau dels Osset, Cardenal Ram, Casa Pere, Mesón del Pastor, Daluan, Restaurant Pizzeria Lola y El Faixero, que han protagonitzat els showcookings, y Marquès de Cruïlles, Vinatea, La Fonda Moreno y La Fonda, que s’han encarregat de degustacions en altres activitats. Els tallers que s’han organitzat en aquesta edició han estat els d’olis d’oliveres mil·lenàries de la Mancomunitat de la Taula del Sénia i el de Productes Morella. Totes aquestes activitats han comptat amb la participació dels vins de la Denominació d’Origen Terra Alta.
Cal recordar que la trufa és un dels ingredients de més prestigi a la cuina, pel seu sabor i preu. El cost del quilo de trufa negra ha estat entre 600 i 900 euros aquests mesos, el que dóna a entendre també la qualitat d’aquest ingredient.

-Una àmplia programació per a Pasqua

Morella ha potenciat la programació de Pasqua 2016. Aquesta comença demà i compta amb activitats culturals, esportives, festives, populars o infantils, que s’uneixen als costums tradicionals i religiosos propis d’aquestes dates. Així, en la jornada de demà, el grup de Tambors i Bombos de la localitat protagonitzarà una concentració, cercavila i la rompuda de l’hora, actes amb els quals començarà la programació de Pasqua 2016 de Morella. A més, una altra de les activitats importants que tindrà lloc aquest cap de setmana és la presentació en forma de concert del V Early Music Morella, dissabte a les 19:30 hores. La programació es complementa amb nombroses activitats fins al proper 3 d’abril.