Viatge
Els empresaris turístics de Morella i Ainsa es reuneixen a la localitat d’Osca i estrenyen llaços de col·laboració.
Més de 60 veïns de Morella viatgen aquests dies per Ainsa, Alquézar, Ansó i Sos del Rei Catòlic, quatre dels pobles més bonics d’Espanya

Els empresaris turístics de Morella i Ainsa s’han reunit a la localitat d’Osca per estrènyer llaços de col·laboració. A més, ambdues localitats han posat damunt la taula diferents projectes i accions turístiques que porten a terme i que han tingut un gran èxit. A les dues localitats les uneix ser dos dels pobles més bonics d’Espanya, tenir un gran patrimoni natural o haver impulsat projectes de dinamització econòmica a través de la BTT (Zona Zero a Ainsa i Morella Singletracks). Aquesta reunió ha coincidit amb el tercer viatge pels pobles més bonics que estan realitzant els veïns i veïnes dels Ports i que durant quatre dies, els portarà per Alquézar, Ainsa, Ansó i Sos del Rei Catòlic.

L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, afirma que “la reunió amb els empresaris turístics de Ainsa ha estat molt positiva i estrenyem llaços de col·laboració que poden ser importants en el futur”. A més, afegia que “els nostres empresaris turístics han traslladat tota la feina que estem fent per potenciar el turisme i la dinamització econòmica a Morella i hem vist com Ainsa és un model a seguir, especialment en tot el que es refereix al patrimoni de naturalesa i el turisme actiu”. El primer edil també assenyalava que “els viatges pels pobles més bonics d’Espanya són una iniciativa molt interessant i que està sent un èxit en cada un dels que organitzem, ja que permet als veïns i veïnes visitar alguns dels pobles més bonics d’Espanya i també que persones d’aquests municipis puguen arribar fins a Morella per gaudir de la nostra ciutat”. Finalment, Rhamsés Ripollés concloïa que “és important incrementar el coneixement, la col·laboració i la promoció des de l’associació dels Pobles Més Bonics d’Espanya, i aquests viatges són positius també per als seus participants, ja que visiten alguns pobles molt bonics d’una forma particular, podent conèixer millor la seva història i els seus monuments emblemàtics”.

El viatge de tots els veïns va partir ahir cap a Alquézar. En aquesta localitat es va gaudir de la gastronomia i es va realitzar una visita guiada per conèixer el patrimoni i els monuments d’aquest bonic poble. Després, es va partir fins Ainsa, on es va pernoctar ahir i també avui. A Ainsa també s’ha programat una visita guiada i una ruta a peu guiada per conèixer l’espectacular entorn natural. Demà, l’autobús partirà fins Ansó, on es coneixerà aquesta localitat amb una visita guiada. Després, es dinarà i pernoctarà a Jaca. L’últim dia de viatge, es coneixerà Sos del Rei Catòlico amb una visita guiada, es dinarà a Ejea de los Caballeros i es tornarà a Morella.

Millora de la senyalització a Morella

Aquests dies s’ha millorat i ampliat la senyalització dels principals punts d’interès i dels monuments de Morella. Així, s’han renovat els senyals d’indicació de punt d’interès, s’han substituït les històriques que expliquen els monuments i que estaven en mal estat i s’ha ampliat la senyalització en diversos punts més de la localitat.