Morella estableix el dispositiu de seguretat i trànsit per al 54 Sexenni

638
Morella estableix el dispositiu de seguretat i trànsit per al 54 Sexenni
Morella estableix el dispositiu de seguretat i trànsit per al 54 Sexenni
PUBLICITAT

L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, ha mantingut una reunió aquest matí amb representants de la Guàrdia Civil i la Policia Local per tal de coordinar el dispositiu de seguretat i trànsit per al 54 Sexenni de Morella. El punt més important dins d’aquesta reunió ha sigut la seguretat, a més, també s’ha establert el dispositiu de trànsit per a la Rogativa dels dies 17 i 18 d’agost, així com la distribució de les zones d’aparcament durant els 10 dies de festa major des del 18 fins al 27 d’agost. Així, més de 150 efectius es desplegaran durant aquestos dies a Morella.

L’alcalde de Morella ha destacat que “és molt important el dispositiu de trànsit i seguretat per als dies del Sexenni a causa de la gran quantitat de gent que vindrà a Morella a gaudir d’aquesta festa”. Així, Ripollés ha explicat que “durant els 10 dies del Sexenni arriben molts vehicles, sobretot els caps de setmana, per la qual cosa hauran d’aparcar fora de la ciutat i arribar fins a Sant Miquel amb autobús”. A més, ha comentat que “la Rogativa enguany presenta una sèrie de modificacions a causa de les obres de l’N-232, per la qual cosa, també cal coordinar el trànsit en les zones on la romeria passa per la carretera. A més, la nova senda de Vallivana suposa una millora important per al transcurs de la rogativa”. Finalment, l’edil ha remarcat que “aquest dispositiu es basa en edicions del Sexenni i Anunci anteriors que ens fa millorar cada volta i que el dispositiu siga el més eficient possible”.

La reunió d’avui ha sigut de caràcter tècnic i a principis del mes de juliol es realitzarà la Junta Local de Seguretat en la qual es perfilarà tot el dispositiu. Així, pel que afecta al trànsit, la nova senda de Vallivana permetrà que des de la Torreta fins al santuari la Rogativa siga per pista al 100%. D’altra banda, els accessos a Morella són limitats i es distribuiran els vehicles que hi arriben en els diferents aparcaments condicionats i arribaran a la ciutat amb bus, ja que es junta la celebració del 54 Sexenni amb la segona 15a d’agost, unes dates amb molt de trànsit a la ciutat.

El Sexenni de Morella està declarat com a Festa d’Interés Turístic Nacional i Bé d’Interés Cultural Immaterial que se celebra des del 18 fins al 27 d’agost. Aquest se celebra en honor a la Mare de Déu de Vallivana, patrona de la ciutat, cada sis anys. El Sexenni compta amb danses tradicionals úniques i espectaculars que es combinen amb diferents quadres bíblics que conformen el Retaule i la Processó General. “La coordinació i tot el treball que hi ha darrere del 54 Sexenni és molt important per a que tots i totes gaudim d’aquesta festa tan especial” ha confluït Ripollés.