Morella estableix el dispositiu de seguretat i trànsit per a l’Anunci del 27 d’agost

388
PUBLICITAT

Nota de premsa de l’Ajuntament de Morella

Representants de la Guardia Civil, Policia Autonòmica, Policia Local, ajuntament de Morella i Subdelegació del Govern han participat de la Junta Local de Seguretat
D’altra banda, l’alcalde de Morella ha entregat les claus de la Casa Forestal de Vallivana als responsables de la UTE Port de Querol on s’ubiquen les oficines tècniques d’esta important obra

Morella ha celebrat avui la Junta Local de Seguretat que reuneix a diferents organismes per a determinar els protocols a seguir a la ciutat. D’aquesta manera, un dels punts més importants tractats a la reunió ha estat el dispositiu que s’ha d’executar a l’Anunci del pròxim 27 d’agost, on la ciutat s’omplirà de visitants i la recorreran les 40 carrosses participants de la desfilada. Per aquestes raons, l’Anunci necessita un dispositiu especial que tinga en compte les característiques d’aquests vehicles i recórrer Morella amb seguretat absoluta.

A la Junta de Seguretat han participat l’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, el Subdelegat del Govern, David Barelles, i representants de la Guardia Civil, Policia Autonòmica i Policia Local. D’aquesta manera, entre les diferents administracions que han acudit a la reunió s’han establert les diferents tasques i peculiaritats del cap de setmana del 26 i 27 d’agost que centralitzen l’activitat turística de Morella aquest estiu.

La Junta Local de Seguretat també ha estudiat les estadístiques de 2015 fins a 2017 amb dades molt positives respecte a sinistres. D’aquesta manera, es mostra, també, la màxima col·laboració entre tots els cossos de seguretat que han participat. L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, ha destacat que “el treball diari en  la seguretat és molt important i agraïm el reforç dels cossos de seguretat per a rebre milers de visitants durant l’any”. A més, Rhamsés ha comentat que l’Anunci concentra molta gent a la ciutat en un sol dia, per la qual cosa s’ha de tenir enllestit els diferents protocols per a organitzar i estacionar tots els cotxes que arribaran a la ciutat”.

Respecte al dispositiu per a l’Anunci, s’han basat en edicions anteriors en els quals s’han habilitat pàrquings a l’Hostal Nou i Santa Llúcia, així com un servei d’autobusos que apropa als visitants a la ciutat. A més, s’ha establert un reforç de la Guardia Civil de Trànsit per a controlar el trànsit i la seguretat del recorregut de les carrosses.

Cal recordar que l’Anunci és la festa que precedeix a l’any de Sexenni, les festes majors de Morella que es celebren cada sis anys. Així, aquesta està declarada com a festa d’Interés Turístic Nacional. 40 carrosses i més de 1.300 persones participaran de la festa del confeti on es llançaran 60 tones de confeti aproximadament.

Oficines obres N-232
Aquest matí l’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, ha entregat les claus i ha mostrat la Casa Forestal de Vallivana a la UTE Port de Querol on s’ubicaran les oficines de les obres de la nova N-232. Aquest edifici situat al santuari fa anys que està tancat i estava destinat a ser un alberg, però mai va arribar a desenvolupar aquesta funció. Així, amb la situació d’aquestes oficines l’edifici torna a obrir les seues portes i albergar activitat.

L’ajuntament de Morella mostra la seua màxima col·laboració amb les empreses. Així, Morella posa a disposició dels serveis necessaris per a desenvolupar la seua activitat com les infraestructures i el pla municipal d’ocupació.