Morella està preparada per als dies de Nadal amb activitats i tradicions per a tots i totes

181

Aquest cap de setmana destaca pel Concert de Nadal de la Rondalla i el Festival de Mans Unides
El 26 de desembre Morella celebra el dia de Nadalet, de manera que és festa local al municipi

Morella està preparada per a rebre els dies de Nadal amb una agenda carregada d’activitats per a les morellanes, morellans i visitants fins al 7 de gener. D’aquesta manera, el Concert de Nadal de la Rondalla i el Festival de Mans Unides inicien donen inici als dies festius aquest cap de setmana. A més, les tradicionals nadales, la Festa de Cap d’Any o el Jocambient són activitats marcades al calendari nadalenc morellà des de fa anys.

La regidora de Cultura, Rocío Querol, ha destacat que “hi ha una gran varietat d’activitats per a tots els gustos i totes les edats durant les festes, les quals complementen l’oferta cultural i patrimonial de Morella”. A més, l’edil ha explicat que “les Sales Gòtiques de l’ajuntament compten amb l’exposició fotogràfica del 54 Sexenni i a la Llotja una exposició de diorames i pessebres que es podran visitar també durant el Nadal”. A més, ha recordat que “cada nit s’encén l’enllumenat de Nadal fins al 7 de gener i el 31 de desembre acomiadarem l’any amb una gran festa”. Finalment, Rocío ha aprofitat per a “convidar a totes i tots a gaudir d’aquestos dies a Morella amb tota l’oferta d’activitats que hi ha a la ciutat”.

Agenda de Nadal a Morella
El dissabte 22 de desembre el Teatre Municipal de Morella alberga el Concert de Nadal de la Rondalla a les 19.00 hores. El diumenge 23 de desembre la paradeta solidària del 0,7% s’ubicarà al carrer Blasc d’Alagó a partir de les 10.00 hores i a les 18.00 hores se celebra el Festival de mans Unides al Teatre Municipal amb la participació del Cor de la Universitat per a Majors a la Seu dels Ports. La tradicional volta de nadales eixirà des de la plaça de l’església a les 19.00 hores.

El dissabte 29 de desembre a les 18.00 hores es projectarà la pel·lícula Hotel Transilvania 3 al Teatre Municipal. A continuació, a les 20.00 hores les Sales Gòtiques acolliran la presentació del llibreCavitats i espeleologia als voltants de Xiva de Morella de Jordi Sebastià i Galí. El diumenge 30 de desembre es realitzarà una visita guiada a la ciutat des de la plaça de l’ajuntament a les 18.00 hores. El 31 de desembre la tradicional cursa no competitiva Sant Silvestre eixirà des del carrer Blasc d’Alagó a les 18.00 hores i l’Espai Firal acollirà fi d’any, el qual obrirà les portes a les 01.30 hores.

El mes de gener destaca per l’arribada de Ses Majestats els Reis Mags d’Orient el dia 5 a les 19.00 hores des de Sant Miquel. A més, des del 3 fins al 5 els xiquets i xiquetes podran gaudir de les activitats del Jocambient a l’Espai Firal. Finalment, el 7 de gener, dia de Sant Julià i patró de Morella, tindrà lloc l’acte cívic de lliurament de les Creus de Santa Llúcia, màxima distinció de la ciutat.