Morella està preparada per a les festes Sant Roc

390
PUBLICITAT

Nota de premsa de l’Ajuntament de Morella

El Periodista i Professor de la UJI, Andreu Casero, és l’encarregat de donar el pregó que inicia la setmana festiva

Del 5 al 13 d’agost Morella viu les seues festes amb activitats per a tots els públics

La Pobleta comença les seues festes avui, les quals s’allarguen durant tot el cap de setmana

Morella està preparada per a començar les festes de Sant Roc que destaquen per la seua activitat i ambient als principals carrers de la ciutat. El dissabte 5 d’agost el pregó inicia les activitats pensades per a tots els públics, les quals finalitzen amb el castell de focs del diumenge 13. D’aquesta manera, concursos i jocs per als xiquets i xiquetes, activitats festives, culturals i populars emplenen aquesta setmana.

La regidora de Festes, Rocío Querol, ha assenyalat que “Morella està preparada per celebrar les festes en honor a Sant Roc i viure una setmana intensa amb activitats per a tots i totes”. L’edil ha comentat que “enguany les festes tenen un caràcter especial al ser any d’Anunci en el qual totes les colles d’amics s’han juntat durant tot l’any per a treballar en les carrosses i es marca la recta final per a la festa del confeti”. Rocío també ha destacat que “durant aquest cap de setmana s’inauguren exposicions en totes les sales i complementen l’oferta festiva amb activitats culturals”. Per acabar, Rocío ha volgut “agrair al personal encarregat del muntatge de les barreres el seu esforç en aquestos dies per a realitzar la tasca i causar les mínimes molèsties possibles”.

Cal destacar que encara que comencen el dissabte, aquesta vesprada ja hi ha actes culturals com la inauguració de l’exposició Memòries oblidades a la Llotja de l’ajuntament de Morella a les 19.30 hores. A més, el dissabte s’inaugura, també, l’exposició de pintura Carloandrés. Retorn a Morella. 1963-1979 a les Sales Gòtiques de l’ajuntament a les 13.00 hores. Finalment, el diumenge al convent de Sant Francesc a les 12.00 hores s’inauguren les exposicions Els peirons i Un ball de quatre temps. A més, com és el primer diumenge de l’agost de l’Anunci, els Ninots faran la seua primera aparició per a mostrar l’opinió i l’humor dels diferents barris de la ciutat.

Les festes d’agost enguany s’han avançat a causa de la celebració de l’Anunci el pròxim 27 d’agost. Aquesta és una festa d’Interés Turístic Nacional que té com a protagonista el confeti i les carrosses que participen de la desfilada. D’aquesta manera, el calendari d’agost morellà s’emplena d’activitats, ja que inclou, també, l’agost cultural i el Festival Internacional de Música una vegada acabades les festes.

Festes de La Pobleta
La Pobleta inicia les seues festes aquesta vesprada amb la traca de començament i el pregó. Així, la població viurà un cap de setmana intens i carregat d’activitats esportives, tradicionals i festives per a que menuts i grans puguen gaudir de les festes.

Aquesta vesprada s’inicien els actes amb el pregó a les 19.00 hores amb la traca i el pregó. El divendres destaca per concurs de truites i el ball popular. El dissabte és el dia amb més actes a La Pobleta. Aquestes comencen amb una caminada fins al Tossal del Perelló a les 9.30 hores, després hi ha una batalla de globus d’aigua a les 12.00 hores. A les 13.00 hores, concurs de morra i dinar de germanor a les 14.00 hores. A la vesprada hi ha cantada d’havaneres a les 16.00 hores, missa en honor a la Verge de les Neus amb la Rondalla de Morella a les 19.30 hores i ball popular i sopar de festes a partir de les 20.15 hores. Finalment, el diumenge comença amb una xocolatada i jocs infantils a les 10.00 hores, concurs de bitlles, guinyot i morra a les 11.00 hores i dinar de germanor a les 14.00 hores. Les festes conclouen el diumenge amb el lliurament dels trofeus dels diferents concursos a les 17.00 hores.