Morella està preparada per a celebrar el Sant Antoni 2018

561
Morella està preparada per a celebrar el Sant Antoni 2018
Morella està preparada per a celebrar el Sant Antoni 2018
PUBLICITAT

Morella celebra Sant Antoni aquest cap de setmana amb activitats tradicionals i festives. Des d’avui fins al diumenge se succeiran les representacions, processons i actes característics de la principal festa de l’hivern. Així, la jornada d’avui ha començat amb el muntatge de la barraca i a la nit es donarà l’inici de la festivitat amb la representació de la Vida del Sant i la cremà de la barraca.


Enguany, la Confraria de Llauradors de Morella s’ha encarregat d’organitzar aquesta festivitat amb la col·laboració de l’ajuntament perquè no hi ha majorals. Així, es mantenen les principals activitats tradicionals amb la participació dels morellans i morellanes en diverses representacions i activitats.

El regidor de Desenvolupament Rural, Rafa Pallarés, ha destacat que “Sant Antoni és una festa molt participativa i compta amb molts veïns i veïnes que col·laboren activament en els diferents actes i representacions”. L’edil ha explicat que “la Confraria de Llauradors ha organitzat aquesta edició de la festa ja que no hi ha majorals”. Per la seua banda, la presidenta de la Confraria, Sonia Traver, ha volgut “animar als morellans i morellanes a ser majorals en les propers anys i que la festa lluisca en tot el seu esplendor”.

Programació de Sant Antoni a Morella
La ciutat de Morella celebra Sant Antoni els dies 19, 20 i 21 de febrer. Així, la jornada d’avui comença amb la vestida de la barraca a la plaça de l’església. A la vesprada s’engega oficialment la festa amb la representació de la Vida del Sant, a les 20.00 hores i a continuació la Santanotnà i la cremà de la barraca. A partir de les 23.30 hores eixirà la tradicional Ronda i Estudiantina amb la Rondalla de Morella.

El dissabte és el dia que concentra més activitats del Sant Antoni. A les 9.30 hores, despertà a càrrec dels Gaiteros de Morella. A les 10.30 hores Pujà del Sant des de la Confraria fins a la Basílica Arxiprestal. A les 13.00 hores, Retaule de les Grupes realitzat pels majorlals de l’any passat, Morella a Cavall, i acompañanyats de l’Associació Musical Mestre Candel i els Gaiteros de Morella. A les 16.30, representació del Contrabando, la Sembrà i la Llaurà, i el Mondongo. A la nit, sopar de germanor a les 22.00 hores i orquestra.