-Nota de premsa-

Morella s’endinsa de ple en la celebració del 600 aniversari de la trobada més important de la localitat, “les Converses de Morella”, amb diferents actes que submergiran la localitat en l’època medieval. Així, avui comença el III Curs i Festival de Música Medieval i Renaixentista, amb el concert “Timete Deum: L’apocalipsi de Sant Vicent Ferrer” i amb una conferència del catedràtic en Paleografia de la Universitat de València, Francisco Gimeno, sobre aquesta reunió que van mantenir el papa Benet XIII -el Papa Lluna-, el rei Ferran d’Antequera i Sant Vicent Ferrer per intentar solucionar el Cisma d’Occident que dividia a l’Església Catòlica. A més, en la jornada de demà continuarà aquesta trobada de música antiga i també s’han organitzat altres actes d’importància, com la recreació de l’entrada del Papa Luna a la ciutat i el gran Torneig Medieval.

L’alcalde de Morella, Rhames Ripollés, i el director del Curs i Festival de Música Medieval i Renaixentista, Carles Magraner, inauguraran aquesta tercera edició aquesta vesprada a la Sala de Justícia del consistori de la localitat. El primer edil destaca que “durant una setmana, música, patrimoni i el talent dels més de cent professors i alumnes d’aquest curs, s’uneixen per traslladar-nos a l’època Medieval”. A més, afegia que “la segona edició del curs i festival ja va consolidar aquesta important cita al mes de juliol a Morella i aquesta, estic segur que superarà la qualitat i participació de les anteriors i servirà per commemorar la principal trobada hagut a Morella; el que va reunir al papa Lluna, el rei Ferran d’Antequera i Sant Vicent Ferrer a 1414 per intentar solucionar el Cisma d’Occident”. Després de la benvinguda, el catedràtic de la Universitat de València Francisco Gimeno presentarà noves fonts documentals inèdites trobades d’acord amb la investigació promoguda per Carles Magraner pel programa musical Timete Deum, que s’estrena en el concert extraordinari d’aquesta vesprada i que commemora el VI Centenari del Concili de Constança.

El Curs i Festival de Música Medieval i Renaixentista de Morella, situat internacionalment com un dels més importants del panorama musical especialitzat, inclou, classes d’interpretació, una exposició de lutheria, conferències a càrrec d’especialistes, a càrrec de les diferents especialitats del Curs, visites guiades, concerts i jamsessions, que es desenvoluparan fins al dia 24 de juliol. En aquesta edició es compta amb més de cent alumnes que estudiaran amb un professorat internacional d’excel·lència -entre d’altres, el premi Grammy Glen Velez, la flautista Anne Smith i la soprano italiana Elisa Franzetti-.

Pel que fa a la resta del programa d’activitats de demà diumenge, al migdia es rememorarà l’entrada del Papa Luna a la ciutat. Cal recordar que el passat 6 de juliol ja es va realitzar l’entrada del Rei Ferran d’Antequera i que, des d’aleshores, hi ha diverses exposicions i activitats de caràcter medieval al castell. A la tarda, tindrà lloc el gran Torneig Medieval, amb cavallers, combats, cavalls, armadura, espase … L’entrada tindrà un preu de 6 euros, i lliure per als menors de 12 anys.