Muntatge de la Fira de Morella
Muntatge de la Fira de Morella
Muntatge de la Fira de Morella

-Nota de premsa-

El Passeig de l’Alameda de Morella va prenen forma per convertir-se en el recinte firal, durant aquest cap de setmana. Després d’un intens treball, avui ha començat el muntatge, amb el qual es visualitza com serà aquest recinte els pròxims dies. Durant les jornades de dissabte i diumenge hi haurà més de 200 estands en aquest punt i s’espera l’arribada de milers de persones. D’aquesta manera, Morella tornarà a celebrar una nova edició, i van 758, de la Fira més antiga.

El regidor de desenvolupament rural, Rafa Pallarés, afirma que “la Fira és un moment de reivindicació i de gran importància per al sector primari, però també és un enorme aparador per mostrar als visitants tots els nostres productes”. A més, afegeix que “aquest esdeveniment és un exemple clar d’un dels nostre principals objectius, que les sinergies i el treball conjunt dels diferents sectors econòmics de la localitat oferisquen més possibilitats de desenvolupament econòmic”. En concret, destacava les possibilitats de col•laboració existents entre el sector primari i el turístic, per exemple algunes iniciatives com la promoció de la carn, les degustacions o els sortejos de productes.

La distribució dels espais serà similar a la dels últims anys, amb nombrosos estands ubicats al Passeig de l’Albereda, com per exemple, els de maquinària agrícola o d’automoció, entre molts altres. A l’Espai Firal es tornaran a ubicar comerços i serveis de la localitat, així com els estands institucionals. A la zona exterior de l’antic poliesportiu es podran veure els diferents animals. A més, a la Plaça de Bous es realitzarà l’espectacle de doma eqüestre de dissabte a la nit i al Prat, el concurs de gossos pastors.

Pel que fa al programa, cal destacar que aquest any, el guanyador del programa televisiu “Tú sí que vales!”, Santi Serra, oferirà un espectacle de doma eqüestre dissabte a la nit, que està despertant una gran expectació a la localitat. A més, la Fira començarà aquest mateix dia amb el cercavila i inauguració, amb la participació de l’Associació Musical Mestre Candel. A la vesprada, una altra novetat és el concert de Mari Pau Medina i el cercavila i concert de les societats musicals de Morella i Cinctorres. També cal destacar que molts estands realitzaran tallers, degustacions i exhibicions durant tot el cap de setmana. Finalment, el diumenge tindran lloc el cercavila de la Rondalla i el concurs de gossos pastors, al matí, i l’acte central a la vesprada