Morella es prepara per a viure la seva festa de Carnestoltes el proper 13 de febrer

382
Carnestoltes a Morella
PUBLICITAT

-Nota de l’Ajuntament de Morella-

– El Carnestoltes morellà s’ha convertit en una referència en els últims anys i congrega a més de dos mil participants

Morella es prepara per a viure la seva festa de Carnestoltes el cap de setmana vinent del 13 de febrer. Aquesta celebració destaca per celebrar-se fora de les dates habituals, dins de la Quaresma, i per comptar amb una gran participació popular des de fa molts anys. Prova d’això són les desfilades del dissabte, en els quals participen més de dos mil persones, tant de la localitat com fora d’ella.

El Carnestoltes de Morella no només té molta estirada entre els seus veïns, sinó que fins a ell s’apropen molts visitants provinents de nombrosos llocs, tant de la província de Castelló com de fora d’ella. Aquesta afluència de turistes es nota també en l’ocupació, ja que les cases de turisme rural i els hotels solen tenir bons registres.

Els festejos del dissabte s’iniciaran amb la participació dels més menuts. La desfilada infantil començarà a la Plaça Còlon i arribarà fins a l’Espai Firal. Allí, els joves podran gaudir d’un parc infantil amb inflables i del berenar. Aquestes activitats vespertines compten amb la col·laboració i implicació de l’AMPA de Primària.

Això és l’aperitiu a l’acte que congregarà a un major nombre de persones. Es tracta de la gran desfilada de disfresses. Des de la Plaça de San Miguel fins al final del carrer Blasc d’Alagó, els protagonistes desfilaran mostrant les seues divertides disfresses. Un recorregut que tornarà a estar amenitzat per la batucada “Percussió Morella” i xaranga. A la nit, també es realitzarà el ball a la plaça. Una altra de les novetats d’aquest any serà la projecció d’una pel·lícula d’animació el diumenge a la vesprada “Els Minions”.

La regidora de festes, Rocio Querol, destaca que “a causa de la peculiaritat de la data, aquest Carnestoltes és una festa que congrega a un gran nombre de veïns de Morella i de visitants que vénen fins a la nostra ciutat per gaudir d’aquesta jornada tan lúdica”. A més, l’edil morellana ha agraït la implicació de diferents associacions que ajuden en l’organització i participació de la festa.

Durant el cap de setmana de carnestoltes s’interrompen els show-cookings de les Jornades de la Trufa. No obstant això, aquest divendres, 5 de febrer, sí comptarem amb la demostració de cuina en viu a càrrec dels restaurants Cardenal Ram, Palau dels Osset i Casa Pere en la Llotja de l’Ajuntament. Així també, el dissabte hi haurà Taller degustació de Productes Morella a càrrec de Carns Morella, Formatges el Pastor de Morella i Productes Adell.