Morella es prepara per a albergar el 1r Open de Boulder Urbà

688
PUBLICITAT

– Espemo organitza aquest campionat d’escalada en bloc a Morella on participaran climbers de primer nivell

– La competició es rodeja d’altres activitats relacionades amb el món de l’esport i l’escalada

Morella acull aquest cap de setmana el 1r Open de Boulder Urbà JeansTrack. Un campionat d’escalada en bloc per dins de la ciutat i utilitzant les impressionants característiques de Morella per albergar la competició i activitats alternatives i relacionades amb l’esport com exhibicions o una masterclass. La Societat Esportiva Espemo, amb la col·laboració de l’ajuntament de Morella i l’empresa local JeansTrack ha organitzat aquesta competició innovadora que pretén convertir-se en una data marcada dins del calendari esportiu de la ciutat.

La regidora d’Esports, Lola Viñals, ha destacat que “es tracta d’una competició innovadora que junta les característiques de Morella i l’esport en simbiosi per a omplir la ciutat de climbers i curiosos que s’apropen a veure l’open”. A més, l’edil ha comentat que “durant aquestos dies estan ultimant els preparatius i muntant el rocòdrom i les diferents vies per on es desenvoluparà la competició”. D’altra banda, Raúl Boix, President d’Espemo, ha explicat que “es tracta d’una competició d’escalada en bloc en la qual no s’utilitzen cordes i s’arriba a una alçada màxima d’uns 8 metres”. Raúl també ha explicat que “durant aquesta setmana muntaran el rocòdrom al Pla d’Estudis i marcaran les vies de la competició als diferents sectors perquè el dissabte estiga tot enllestit”.

El 1r Open de Boulder Urbá JeansTrack a Morella compta amb vies de diferents dificultats perquè tots i totes puguen gaudir d’aquesta escalada per la ciutat. A més, participaran escaladors i escaladores de primer nivell com Pol Roca, o Chaiyà García en la modalitat masculina i Francis Guillen o Shirleys Noriega en la femenina.

Horaris de la competició

El 1r Open de Boulder Urbà transcorrerà durant la jornada del dissabte i el diumenge tindran lloc altres activitats com la prova d’escalada amb corda pel campanar del Centre de Salut i una exhibició de llançaments al rocòdrom.

El dissabte a les 9.00 hores s’entregaran els dorsals a l’estand d’informació. A partir de les 9.30 hores hi haurà un briefing sobre el procediment de la competició per als competidors i competidores. A les 10.00 hores començarà la classificació pels diferents blocs al llarg de la ciutat fins a les 16.00 hores. A les 16.30 hores hi haurà una masterclass de gimnàstica funcional per a escaladors. A les 18.00 hores comença la gran final i a continuació l’entrega de trofeus. A les 20.30 hores la prova del llançament del pernil i a les 23.00 hores, festa nocturna.

El diumenge a les 10.00 hores es realitzarà una prova contrarellotge al rellotge de sol del Pla d’Estudis. A les 11.00 hores, exhibició de llançaments al rocòdrom i a les 12.00, prova Petzl d’escalada amb corda al campanar del Centre de Salut.