Morella entra en la setmana del Festival Literari

380
PUBLICITAT

Nota de premsa de l’Ajuntament de Morella

Arriba la setmana del Festival Literari de Morella que se celebrarà des del 3 fins al 5 de juny al Teatre Municipal. Ahir, la directora del festival, Elena Moya, va participar al programa La Ventana de la Cadena SER amb Carles Francino, on va presentar els panells, autores i autors de renom que participaran en aquest esdeveniment. D’aquesta manera, les entrades, gratuïtes en tots els actes, tenen molt bona rebuda i s’han esgotat per algunes activitats complementàries i s’han reservat ja més de 100 per als diferents panells de tot el cap de setmana. D’altres, encara es poden reservar a través del portal Escena Online.

Al llarg del cap de setmana hi haurà diversos actes amb la presència de destacades personalitats de la cultura, el periodisme i la gastronomia com Eduardo Mendoza, Gemma Nierga, Empar Moliner, Ramon Besa, Simon Kruper, Rosa Badia, María José Martínez, Germán Carrizo o Santiago Álvarez, entre d’altres.

Avui, l’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, i la directora del Festival Literari de Morella, Elena Moya, s’han reunit ja a la capital dels Ports per a ultimar els detalls d’aquest important esdeveniment. Així, han volgut “animar a totes i tots a participar en el festival i apropar-se als diferents panells que tracten sobre temàtiques i narratives molt diverses”. Rhamsés ha destacat que “és un festival molt ambiciós amb personalitats de la literatura molt rellevants per a disfrutar d’un cap de setmana molt intens a la nostra ciutat”. D’altra banda, Elena ha explicat que “el Festival Literari de Morella naix de riquesa cultura que representa Morella com a punt de connexió entre Catalunya, Aragó i la Comunitat Valenciana” la qual cosa “la converteix en un lloc perfecte per acollir un esdeveniment cultural com aquest”.

Cal recordar que, el Festival Literari de Morella compta amb panells de diferents temàtiques com la mateixa ciutat com a font d’inspiració, la característica gastronomia d’una zona que tradicionalment viu del camp, la popular novel·la negra després de sis edicions de Morella Negra com la trufa, el paper de la dona en la literatura, la narrativa futbolística i esportiva i la fotografia com a mitjà per a contar històries.

Així, a més dels panells, hi haurà activitats alternatives que començaran amb l’obertura i visita guiada per les exposicions Capità Groc, Los ojos de los pobres i Palestina, la mirada de la seua gent el divendres a les 18.45 hores. També s’ha programat el concert del grup local La Disbauxa a la Plaça Colom a les 23.00 hores. La Ruta per la Morella literària i Visita nocturna al Castell de Morella ja han exhaurit les entrades. Finalment, el diumenge a les 9.00 hores, partira una Caminada pels voltants de Morella.