Morella engega les XV Jornades de la Trufa

103
Jornades tòfona Morella

– Els restaurants de la zona ofereixen menús especials amb aquest producte característic fins a l’11 de març

– Hui es realitza el primer showcooking a càrrec del restaurant Casa Roque a les 20.00 hores a la Llotja de l’ajuntament

Morella va inaugurar ahir les XV Jornades de la Trufa a la Llotja de l’ajuntament. Aquestes s’allargaran fins a l’11 de març on el diamant negre dels Ports serà el protagonista dels menús especials dels restaurants de la ciutat. A més, s’han programat diferents activitats complementàries per a mostrar com cuinar aquest producte. Les degustacions i els showcooking són les activitats amb més acollida on es poden veure i degustar diferents plats cuinats amb trufa.

La inauguració va donar a conéixer els menús especials que han preparat Cardenal Ram, Casa Roque, Daluan, La Fonda Moreno, Marqués de Cruïlles, El Mesón del Pastor, Pizzeria Lola, Vinatea, El Faixero, l’Escudella i la Taverna del Forn. Així, Morella engega unes jornades carregades d’activitats gastronòmiques sobre les quals el regidor de Turisme, Jorge García, ha explicat que “són molt importants per a Morella, ja que la gastronomia és un atractiu més que ofereix la ciutat a més del seu patrimoni arquitectònic i cultural”. L’edil també ha destacat que “la trufa és un producte molt característic d’aquesta zona, per la qual cosa, l’hem de donar a conéixer i que la gent puga gaudir de totes les seues possibilitats culinàries”.

Els showcooking són activitats amb molta acollida dins de les Jornades de la Trufa. D’aquesta manera, hui, dia dos de febrer, Casa Roque comença el primer d’aquestos, seguit del restaurant Vinatea el dia nou. Així, abans del primer showcooking s’entregarà el Premi Patronat de Turisme 2018 a Toprural, el portal especialitzat en turisme rural i d’interior. Al mes de març, el dia dos el realitzaran conjuntament el restaurant El Faixero i la Pizzeria Lola i finalment Daluan el nou de març. A més hi ha també tallers amb altres productes de la zona com els olis de les oliveres mil·lenàries Taula del Sènia o el taller degustació de productes Morella, així com el maridatge amb vins de la Terra Alta.