Morella dóna a conéixer els detalls de la restauració de la Porta dels Apòstols

565
PUBLICITAT
  • La Sala del Justícia acull la Jornada a propòsit de la restauració de la Porta dels Apòstols de l’església de Santa Maria la Major de Morella durant tot el dia
  • Ahir es va presentar la rèplica en 3D del timpà d’aquesta porta amb la policromia original del segle XIV
  • “es tracta d’una actuació molt rellevant en un patrimoni únic com és aquesta joia del gòtic mediterrani”

La Sala del Justícia de l’ajuntament de Morella acull avui la Jornada a propòsit de la restauració de la Porta dels Apòstols de l’església de Santa Maria la Major de Morella. En aquesta hi ha diferents conferències al voltant de les tècniques utilitzades per a la neteja de la façana i la recuperació i fixació dels pigments que queden de la policromia original. Així, la Sala s’ha omplit en les diferents xerrades que posen en valor aquesta peça important del patrimoni cultural, arquitectònic i artístic de la ciutat.

L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, ha destacat que “aquesta jornada és molt interessant per a conéixer com estan treballant en la Porta dels Apòstols, quines tècniques utilitzen i en quins monuments similars s’han basat per a realitzar la restauració”. A més, ha comentat que “es tracta d’una actuació molt rellevant en un patrimoni únic com és aquesta joia del patrimoni gòtic”. L’edil ha explicat que “durant tot el dia ha acudit molta gent a les diferents ponències de manera que la jornada és un èxit de participació on es veu l’evolució de la neteja de la façana de l’església”. Rhamsés ha recordat que “ahir es va presentar la rèplica en 3D de la Porta dels Apòstols amb la policromia original del segle XIV, la qual està situada a l’entrada de l’ajuntament”. Així ha aprofitat per a “convidar a tots i totes a veure aquesta rèplica i participar en el que queda d’aquesta jornada”.

En aquesta jornada han participat l’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, i la subdirectora de l’Institut Valencià de Conservació i Restauració (IVCR+i), Gemma Contreras, l’arquitecte i director del projecte, Vicente Dualde i altres entitats nacionals i internacionals que participen en el projecte de restauració.

Cal explicar que la Porta dels Apòstols, junt amb la de les Verges, té un gran valor escultòric i arquitectònic que s’uneixen a l’impressionant interior de la Basílica Arxiprestal. Així, tot el conjunt es converteix en una de les joies del gòtic mediterrani i valencià.