Morella dóna a conéixer el projecte de rehabilitació de la Porta dels Apòstols

618
Morella dóna a conéixer el projecte de rehabilitació de la Porta dels Apòstols
Morella dóna a conéixer el projecte de rehabilitació de la Porta dels Apòstols
PUBLICITAT

Morella ha presentat el projecte de rehabilitació de la Porta dels Apòstols de la Basílica Arxiprestal de Santa Maria la Major. Aquest es tracta d’un projecte de Vicente Dualde i està en procés de licitació. Així, l’actuació està basada en els estudis realitzats a la mateixa durant el 2017 i està separat en dues parts. Una part de millora estructural i una altra de recuperació pictòrica.

A més, l’Excel·lentíssim i Reverendíssim Bisbe de Tortosa, Enrique Benavent, i l’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, han signat el conveni per a realitzar aquesta actuació de la façana de l’església. El President de la Genralitat Valenciana, Ximo Puig, també ha estat present a l’acte.

L’alcalde de Morella ha destacat que “la Basílica Arxiprestal i la seua façana són una part molt important del patrimoni de Morella, per la qual cosa, s’ha de rehabilitar i conservar per a que tots i totes en puguem gaudir”. Ripollés també ha comentat que “durant el 2017 es van realitzar diferents estudis per a desenvolupar aquest projecte que busca la rehabilitació tant estructural com pictòrica de la Porta dels Apòstols”.

Cal recordar que, durant el 2017 s’han realitzat diferents estudis per a comprovar l’estat d’aquesta part de la façana de la Basílica de Santa Maria la Major. Aquestos estudis els ha realitzat l’Institut Valencià de Conservació i Restauració, on han participat diferents universitats, tant espanyoles com europees, i han sigut pioners en l’ús de les últimes tecnologies, ja que han utilitzat drons, làsers i tecnologia 3D.