Morella destina el 0,7% del pressupost del 2023 a projectes de cooperació

225
PUBLICITAT
  • L’ajuda a les ONG augmenta respecte a anys anteriors i serà de 17.500 euros distribuïts entre les diferents actuacions

Aquesta vesprada tindrà lloc el ple ordinari del mes de març. Així, un dels punts que es debatran són les bases per a destinar el 0,7% del pressupost municipal a projectes de cooperació. Les ajudes sumen un total de 17.500 euros per a col·laborar amb diferents Organitzacions No Governamentals (ONG) que actuen des de el poble i mostren a la població el seu treball. Aquestes bases ja les va aprovar el Consell de Cooperació celebrat fa unes setmanes i ara és el torn del ple. D’aquesta manera, una vegada aprovades, es publicaran al Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV) i les ONG tindran quinze dies hàbils per a presentar els projectes.

Les bases s’aproven al principi de l’any per a millorar el funcionament i l’eficàcia de la col·laboració amb les ONG. A més, les organitzacions tindran tot l’any per a realitzar i justificar els projectes, així com obtenir l’ajuda i facilitar la seua tasca. També cal dir que, l’Ajuntament de Morella es compromet a abonar les ajudes abans de finalitzar l’any.

La regidora de Cooperació, Malú Blasco, ha destacat que “es tracta d’ajudes molt importants per a col·laborar i ajudar a les persones que ho necessiten arreu del món, enguany el pressupost ha augmentat en 500 euros respecte als anys anteriors per a facilitar, un poc més, la feina que fan les ONG”. També ha comentat que “volem continuar amb el suport als projectes, ens alegra poder aportar i ajudar un poc més a les diferents accions que s’impulsen des de Morella i la comarca dels Ports”.

Morella manté des de fa anys l’aportació del 0,7% del pressupost municipal a causes benèfiques i és una de les poblacions que s’implica cada any amb aquestes. La ciutat pretén continuar amb aquesta iniciativa durant molts anys i ajudar de forma continuada a les ONG perquè continuen amb la seua activitat. A més, cada volta hi ha més ONG de Morella i la comarca dels Ports interessades a participar amb aquesta col·laboració.

Cal recordar que, l’any 2022 van ser set els projectes que van obtenir el suport de l’Ajuntament de Morella. Mans Unides, Nuevo Amanecer (ASOL), Youcanyolé, Creu Roja, Delwende, Pankara Ecoglobal i Mirades del Món van realitzar diferents projectes repartits per tot el món i ajudar a la gent més desfavorida. A més, les organitzacions duen a terme activitats a la ciutat per a mostrar a la ciutadania el desenvolupament dels seus projectes i donar-los a conéixer.

Ple ordinari del mes de març

A més d’aquest, el ple ordinari compta amb altres punts dins de l’ordre de la sessió. Així, en la part resolutiva, pretén aprovar el reconeixement extrajudicial de crèdits nº1/2023, la pròrroga d’encàrrecs a mitjans propis, el procediment de pagament a proveïdors aplicable en 2023 amb càrrec del fons d’ordenació, diferents comptes justificatius de l’Àrea de Regeneració i Renovació Urbana i Rural, la concessió de l’ús per a la visita pública i celebració d’actes culturals a l’església de l’antic convent de Sant Francesc, la moció per a la millora de la cobertura mòbil al terme municipal de Morella, el conveni de col·laboració amb l’Associació Valenciana de Meteorologia (AVAMET) i el manifest del 8 de març, Dia Internacional de la Dona.