Morella demana poder utilitzar el Colomer Zurita per a treballs de l’Anunci i el Sexenni

133

Nota de premsa de l’Ajuntament de Morella

L’ajuntament de Morella s’ha adreçat a la Diputació per a que es puga utilitzar una part d’este important edifici per a que els veïns i veïnes puguen realitzar diversos treballs artesanals dels carrers i per a les festes de l’Anunci i el Sexenni
També ha reclamat reparar l’últim tram de la carretera Morella-Xiva i establir una data d’inici de les obres

Morella viu este 2017 i 2018, dos anys molt especials i amb molta activitat per als morellans i morellanes, amb motiu de les festes declarades d’Interés Turístic Nacional de l’Anunci i el Sexenni. El treball dels nombrosos veïns i veïnes dels carrers és una part essencial dins de les celebracions, ja que fan veritables obres d’art amb el paper.

La decoració dels carrers és un treball complex i que requereix un espai ampli per a guardar els guarniments i realitzar les feines necessàries. L’ajuntament sol·licita a la Diputació de Castelló poder utilitzar, com a mínim, una part de l’edifici com ja es va fer al 2012. El Colomer Zurita és idoni per a realitzar aquestes tasques dels carrers del Sexenni i el muntatge dels ninots de l’Anunci, que tindrà lloc aquest 2017, per la seua localització i dimensions.

El Colomer Zurita és un edifici gran ubicat dins del casc urbà de Morella, per la qual cosa, l’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, demana “a la Diputació de Castelló que cedeixi l’edifici per a realitzar treballs per a les festes”. L’anterior Sexenni, al 2012, “ja es va utilitzar aquest per a realitzar treballs de la decoració dels carrers per al Sexenni i els veïns i veïnes de Morella ja han demanat a l’ajuntament si en aquesta ocasió també el poden utilitzar” ha destacat l’edil. Així, des del consistori demanen a la Diputació que s’obriga el Colomer Zurita i tingui aquesta funció en un any especial per als morellans i morellanes.

D’aquesta manera, l’ajuntament de Morella mostra la disposició dels seus tècnics per a col·laborar amb la diputació i habilitar i utilitzar l’edifici i que sigui un primer pas per a un nou projecte de futur per al Colomer Zurita. A més, la Diputació ha d’actuar sobre l’edifici per a reparar els desperfectes de la teulada que afecten a la seguretat. L’alcalde ha afegit que “tal com ens han traslladat, estes obres s’han de produir durant les properes setmanes”.

Carretera Xiva-Morella
D’altra banda, la junta de govern va traslladar, també a la Diputació, la reclamació de que se condicioni l’últim tram de la carretera de Xiva. Aquesta carretera es un punt bàsic per als habitants de Xiva, ja que és la única via que comunica amb Morella. Durant els últims anys s’ha condicionat gran part del trajecte però queda un últim tram.

L’alcalde de Morella ha destacat que “l’any passat no es van fer obres i volem tindre una data per a acabar el condicionament de la carretera i que sigui dins del 2017. Ja que es tracta d’una via de comunicació vital per als veïns i veïnes de Xiva”. A més, també és la via que comunica Morella amb les pintures rupestres de Morella la Vella, declarades Patrimoni Mundial per la UNESCO. Per tant, aquesta carretera té un us continuat i es necessari que estiga en les millors condicions.