Morella demana a la Diputació ajudes per a l’Escola de Música i els carrers i gremis del Sexenni

76
PUBLICITAT

Fins ara, les subvencions per a escoles de música de la Diputació de Castelló excloïen les municipals com és el cas de la de Morella

La regidora de Cultura, Ruth Martínez, ha mantingut diverses reunions amb el diputat de Cultura de la Diputació de Castelló, Alejandro Clausell, per a tractar diverses ajudes relacionades amb l’Escola Municipal de Música i la celebració del 55 Sexenni este mes d’agost. En l’última es va posar damunt la taula, junt amb la direcció de l’Escola Municipal de Música, alguns canvis necessaris en ajudes provincials. D’aquesta manera, ambdues entitats han mostrat la seua intenció de col·laborar i treballar per a solucionar les diferents problemàtiques existents.

Pel que fa a l’Escola de Música, l’entitat provincial compta amb diferents línies d’ajudes amb subvencions generals. Actualment, les ajudes d’esta administració no inclouen els centres municipals d’estes característiques, de manera que la de Morella no ha obtingut les subvencions en exercicis anteriors. L

’edil va traslladar esta problemàtica i obtindre “el compromís de la Diputació per a treballar de la mà i solucionar els problemes econòmics que travessa l’Escola Municipal de Música de Morella”. El centre es troba cofinançat amb el pagament de les classes per part de les famílies i l’ajuda de la Generalitat Valenciana, tot i que la màxima aportació són els recursos propis del consistori morellà. Amb el canvi sol·licitat s’aconsegueixen més recursos per a una escola que ha aconseguit, en este curs 2023-2024, el major nombre d’alumnes de la història, però també unes despeses molt superiors a cursos passats.

D’altra banda, a la reunió també es va tractar la celebració del 55 Sexenni. Esta festivitat comporta un augment dels treballs i despeses dels veïns i veïnes de Morella. Així, els encontres també han servit per tractar sobre les ajudes que poden rebre els gremis i carrers i celebrar esta festa única. A més, van tractar també altres subvencions, en este cas per a restaurar l’Àliga i fer una rèplica “ja que es tracta d’un element de les processons locals molt antic i que pesa molt, de manera que les actuacions que demanem facilitarien la seua conservació, així com la participació de gent per a portar-la en les festivitats necessàries” ha explicat Martínez.

Finalment, la regidora ha volgut “agrair la predisposició del diputat per a treballar junts i que totes estes ajudes arriben a Morella” així com “al regidor del Partit Popular, Jesús Ortí, el qual treballa des de fa mesos a la Diputació i aconseguir estes subvencions”.