Morella coordina l’ús dels depòsits d’aigua per a les explotacions agropecuàries

557
Depòsit Morella
PUBLICITAT

El terme de Morella compta amb diferents punts d’abastiment hídric entre els quals destaquen el de la Torre Segura i la Fàbrica Giner


Aquelles persones que ho necessiten, han de sol·licitar l’ús d’aquestes basses a l’Ajuntament de Morell
Aquest any s’ha instal·lat un nou depòsit contra incendis al mont de Carrascals

Durant la temporada d’estiu a Morella i la comarca dels Ports augmenta la necessitat d’aigua de les explotacions agropecuàries de la zona. D’aquesta manera, l’Ajuntament de Morella recorda que dins del seu terme municipal compta amb diferents punts d’abastiment hídric per a les explotacions situats en  la Torre Segura, la Fàbrica Giner, el Peiró i Xiva. Així, les persones interessades a utilitzar aquestos recursos, ho han de sol·licitar al consistori. Cal explicar que durant les últimes setmanes i a causa de les elevades temperatures, ja s’han utilitzat els diferents depòsits de Morella.


El regidor de Desenvolupament Rural, Joel Pascual, ha destacat que “les explotacions que necessiten aigua d’aquestes infraestructures, ens ho han de fer saber, i en el cas de la Torre Segura, també necessitem saber els litres d’aigua que carreguen”. L’edil ha explicat que “ja fa un temps que rebem sol·licituds per a utilitzar les basses en aquestos mesos quan pugen les temperatures”. Joel ha comentat que “els punts d’abastiment d’aigua presenten un bon nivell d’aquest recurs, per la qual cosa recordem que estan disponibles i les explotacions ens poden sol·licitar l’accés i utilització d’aquestes basses”.

L’agricultura i la ramaderia són un dels principals motors econòmics dels Ports, en els quals l’aigua és un recurs clau. Així, cal recordar que durant l’any 2017 es va condicionar el depòsit de la Fàbrica Giner i l’any 2019 es va posar en funcionament el de la Torre Segura. El segon és el punt d’aigua superficial més abundant del terme de Morella i el depòsit compta amb una capacitat de 3.300 metres cúbics d’aigua. A més, durant aquest any s’han realitzat millores en l’abastiment de la Fàbrica Giner, en la séquia del riu.


Depòsit contra incendis de Carrascals
Cal recordar que aquest any 2021 també s’ha construït un depòsit contra incendis en el mont de Carrascals de Morella. Aquesta infraestructura ha comptat amb un pressupost de 100.000 euros aproximadament i pot albergar 300.000 litres d’aigua. A més, compta amb un sistema formigonat de canalitzacions pels tallafocs que recull l’aigua de pluja i l’abasteix. El depòsit compta, també, amb un abeurador per al ramat i la fauna, molt necessari, ja que cal recordar que este mont municipal compta amb aprofitaments de les pastures. D’aquesta manera, Joel ha destacat que “estes inversions són molt necessàries tant per la prevenció d’incendis en la zona com per a l’aprofitament de l’aigua per part del ramat”