Morella continua reforçant els serveis, especialment de suport a les persones més vulnerables

567
Morella
Morella
PUBLICITAT
  • Contractació de personal, vivendes a disposició d’aquestes persones o servei d’aliments i medicaments a domicili són algunes de les mesures adoptades per la ciutat
  • En cas de necessitat d’algun servei a domicili cal telefonar al 964 16 00 34-5 dels Serveis Socials
  • Sanitat informa sobre el protocol que segueix a les residències de la tercera edat amb casos de coronavirus

La ciutat de Morella continua amb la seua lluita amb la COVID-19. Així, s’han adoptat diferents mesures per a continuar reforçant els serveis de suport a les persones més vulnerables com la gent gran. En aquest sentit, l’ajuntament ha establert un pla d’ocupació de noves contractacions de personal per al servei d’ajuda a domicili, i per la seua part, la Conselleria i la Residència han contractat també personal de reforç. Per a totes estes persones, l’ajuntament ha facilitat vivendes a la seua disposició. Aquestes són algunes de les mesures més importants que ja estan en marxa.

També, cal recordar que des dels primers dies es van augmentar els serveis de repartiment d’aliments i medicaments a domicili per part dels i les auxiliars del Centre de Dia. L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, ha destacat “la importància de seguir les indicacions per a frenar el contagi d’aquest virus i que no tinga més incidència en la població” i ha remarcat que “cal tranquil·litat i paciència per a afrontar aquestes setmanes de l’Estat d’Alarma, tenint cura de les persones que ens envolten”. L’edil ha explicat que “també continua en funcionament el banc d’aliments per a famílies vulnerables. Ampliat per a aquelles persones i famílies que no poden eixir del seu domicili en tots els pobles del nostre terme. Això es fa amb la col·laboració dels establiments de Morella”.

Cal recordar que els Serveis Socials de l’ajuntament de Morella estan operatius per via telefònica al número 964 16 00 34-5 amb un horari de 8.00 hores a 15.00 hores. Així, les persones que tinguen alguna necessitat ho han de comunicar a aquest servei.

Protocol per a les residències de la tercera edat

Tal com es va informar ahir per part de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, el protocol respecte a les residències de la tercera edat amb casos de COVID-19, com és el cas de la de Morella, estan sota la supervisió de la Conselleria. Així, quan es notifica un cas positiu de coronavirus, la Conselleria de Sanitat es fa càrrec de la part sanitària del centre i adopta les mesures necessàries per al control i tractament de l’epidèmia. A més, es designa a una persona responsable del Departament de Salut, en este cas el de Vinaròs, perquè disponga els recursos materials i humans que requerisca la situació, amb l’objectiu de prestar assistència sanitària immediata. Són les residències qui gestionen la informació amb les famílies dels i les residents.

A més, des de Sanitat es fa el seguiment a aquell personal que, per prevenció, estan en les seues vivendes. A estes persones, des de l’ajuntament també es presta servei a domicili si és necessari. L’alcalde ha aprofitat per a “agrair tot l’esforç que estan fent tots i totes les professionals davant de moments tan difícils i trasllada que tota Morella està al seu costat”.