Morella continua amb els treballs de neteja forestal i prevenció d’incendis

679
PUBLICITAT

Nota de premsa de l’Ajuntament de Morella

Una vegada arribada la calor de l’estiu, és necessari intensificar els treballs de neteja forestal i de prevenció d’incendis al llarg del terme municipal de Morella. D’aquesta manera, des de l’Ajuntament de Morella s’han previst diferents actuacions a Morella, Ortells, Xiva, Herbeset i La Pobleta amb un reforç de la brigada municipal. A més, igual que es va fer l’any passat i que va funcionar adequadament, també s’utilitza ramat, en concret cavalls, per a netejar i millorar la zona baixa entre el Castell i la plaça de bous.

El regidor de Desenvolupament Rural, Medi Ambient, Monts i Camins Públics, Joel Pascual, ha destacat que “aquestes tasques de neteja són molt importants en la prevenció d’incendis ara que comencen els mesos de calor”. L’edil ha recordat que “hem tingut uns mesos on ha plogut i ha crescut la vegetació, de manera que hem de tindre cura i netejar els monts” i ha afegit que “a més dels treballs de les brigades forestals, en la zona dels voltants de la plaça de bous hem permès que el ramat puga ajudar en aquesta tasca i fa unes setmanes que podem veure-hi cavalls”.
Així, el consistori també vol conscienciar sobre la prevenció d’incendis, ja que, a més, aquest estiu es preveu un risc alt d’aquestos.

Reparació del mur d’Herbeset
També cal explicar que la brigada municipal d’obres ha realitzat tasques de reparació d’un mur a Herbeset. Aquest va caure a causa de la tempesta glòria i ara s’ha restaurat i s’ha previst un sistema de drenatge de l’aigua per a evitar que s’acumule i torne a causar desperfectes.