Morella comunica que el termini per a demanar les ajudes del Pla Resistir finalitza el 23 de febrer

306
PUBLICITAT

L’Ajuntament de Morella ha creat un espai amb tota la informació necessària a la web municipal i per a facilitar la tramitació

Es destinaran 208.142 euros a la ciutat en ajudes directes de 2.000 euros a cada empresa o persona autònoma 55 empreses i autònoms ja han sol·licitat les ajudes del Pla Resistir a Morella

L’Ajuntament de Morella va publicar les ajudes del Pla Resistir el passat 8 de febrer. Aquestes ajudes, impulsades per la Generalitat Valenciana, estan destinades a les empreses o persones autònomes més afectades per les restriccions que provoca la COVID-19 amb 2.000 euros per cadascuna d’aquestes, amb menys de 10 persones, i 200 euros per cada treballador o treballadora. Ja són 55 les empreses i autònoms que han sol·licitat la seua ajuda econòmica a l’Ajuntament de Morella enfront de la COVID-19. Així, aquest dia es va obrir el termini de 15 dies naturals per a demanar les  ajudes amb un pressupost de 208.142 euros, el qual finalitza el dimarts 23 de febrer.

Cal explicar que l’Ajuntament de Morella va crear un espai dins de la web municipal www.morella.net amb tota la informació necessària i les dades de contacte per a resoldre consultes i dubtes. Així, el consistori té l’objectiu de facilitar i agilitzar els tràmits i que es reben les ajudes com més prompte millor.

L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, ha destacat que “es tracta d’ajudes molt importants i necessàries per a les empreses més afectades per les restriccions que provoca la COVID-19 i que els han impedit realitzar la seua activitat professional”. L’edil ha explicat que “volem facilitar tota la tramitació a les empreses que demanen l’ajuda a través de l’apartat web específic amb tota la informació com el contacte a través del correu electrònic per a resoldre dubtes o altres qüestions”. Rhamsés també ha comentat que “el nostre objectiu és que les ajudes del Pla Resistir arriben al més prompte possible a les empreses que pateixen les conseqüències econòmiques de la pandèmia i fa temps que tenen restringida l’activitat”.

En el decret de la Generalitat s’estableixen el tipus d’empreses que podran accedir, com són allotjaments, activitats turístiques, hostaleria, restauració, oci nocturn, activitats de creació artístiques i d’espectacles, activitats esportives, recreatives i d’entreteniment. Les ajudes estan dirigides a cobrir les despeses de l’activitat realitzada per les persones treballadores autònomes i microempreses amb un màxim de 10 persones a càrrec seu. Aquestes despeses podran haver-se realitzat des d’abril de 2020. Encara que cal explicar que, si, en aplicar les ajudes, el municipi tinguera un excedent de recursos sense utilitzar en aquests sectors més afectats, podrà dedicar aquest excedent a complementar proporcionalment les ajudes resoltes o dedicar-les a altres activitats també afectades per la pandèmia i que no hagen sigut contemplades específicament en els sectors definits en l’annex II.

L’Ajuntament de Morella, com ha fet anteriorment amb altres ajudes enfront de la COVID-19, he creat un espai específic on consultar la informació. Així, la web compta amb la informació sobre les ajudes i la documentació que cal aportar per a sol·licitar-les. Aquest es pot consultar a https://www.morella.net/pla-dajudes-a-empreses-per-la-covid-19/. A més, també es poden traslladar les consultes o qüestions a través del correu electrònic aedlmorella@gmail.com.