Morella comptarà amb un nou programa d’ajudes a la regeneració i renovació urbana

253

Nota de premsa de l’Ajuntament de Morella

-Este ARRUR suposarà més de 530.000 euros en ajudes directes per a 19 projectes en habitatges del nucli històric
-L’Ajuntament de Morella, a més, reurbanitzarà el carrer Zaporta i posarà en marxa una oficina d’assessorament i tramitació dels projectes

Morella comptarà de nou amb les ajudes de l’Àrea de Regeneració i Renovació Urbana i Rural (ARRUR) de millora d’habitatges i carrers del seu nucli històric. Aquest és un programa que pretén facilitar les actuacions i obres en vivendes amb un projecte conjunt entre l’Ajuntament de Morella, el Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana i la Conselleria d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica. D’aquesta manera, els 19 projectes que complien els requisitis, els quals són 16 de rehabilitació de vivendes i tres de nova edificació, comptaran amb estes ajudes. A més, l’Ajuntament de Morella iniciarà un altre projecte, el qual consistirà en la reurbanització del carrer Zaporta.

En aquesta edició del programa les poblacions beneficiades de tota la Comunitat Valenciana han sigut Xixona, Alcoi, Bocairent, Picanya i Gandia, a més de  Morella. Així, a la capital dels ports, aquest suposarà una inversió superior als 900.000 euros amb ajudes de 323.000 euros del Ministeri, 152.000 de la Conselleria i 47.000 euros de l’Ajuntament distribuïdes en els 20 projectes esmentats. També cal explicar que estos projectes que es desenvoluparan a Morella ja s’havien seleccionat anteriorment segons els criteris tècnics i amb les persones interessades a iniciar obres.

L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, ha destacat que “es tracta d’unes ajudes molt importants per a la millora de la ciutat de Morella i que arriben directament a les veïnes i veïns de la ciutat que rehabiliten les vivendes del nucli urbà”. L’edil ha explicat que “tenim una molt bona experiència en la gestió d’este tipus de programa. S’ha fet un gran treball per a aconseguir-ho”. A més, Rhamsés ha recordat que “com ja es va fer en l’anterior edició, es posarà en marxa una oficina per a facilitar la tramitació i assessorar en els projectes de l’ARRUR, així com per a futures ajudes en matèria d’habitatge”.

L’Àrea de Rehabilitació i Renovació Urbana preveu una oficina d’informació i assessorament, un servei per a aconsellar sobre aquestes ajudes a les persones que ho necessiten. D’aquesta manera, l’ajuntament informarà els tècnics locals perquè puguen optar a la gestió d’aquesta oficina i la tramitació de projectes, la qual estarà dotada amb 19.000 euros inclosos en aquest programa ARRUR.