Morella compta amb una programació intensa per a les vacances de Pasqua

427
PUBLICITAT

– Les processons de Setmana Santa mesclen l’elevada participació amb el context medieval de la ciutat i es converteixen en un esdeveniment tradicional espectacular

Les vacances de Pasqua i Setmana Santa són unes de les setmanes on Morella està més plena de gent. D’aquesta manera, la ciutat ha previst una gran varietat d’activitats per a tots els públics que mesclen la tradició, la cultura i l’esport. Així, morellanes, morellans i visitants podran gaudir de la diversitat d’activitats disponibles a Morella.

Les processons de Setmana Santa a Morella s’emmarquen en un context medieval que les converteix en úniques i mostren la tradició d’aquesta festivitat a la ciutat. D’altra banda, el Gremi de la Joventut organitza les activitats festives amb activitats per als xiquets i xiquetes i orquestra a l’Espai Firal el dissabte 31 de març. A més, activitats esportives com una marxa senderista de Morella a Xiva o la presentació d’un llibre sobre la comarca dels Ports són altres activitats que es poden realitzar a Morella durant aquestos dies.

La regidora de Cultura, Rocío Querol, indica que “molta gent ve a Morella a passar les vacances de Pasqua. Tant morellans i morellanes, com turistes, trien la ciutat com a destí per a passar uns dies i volem oferir activitats per a tots i totes”. L’edil ha comentat que “les processons i tamborrades característiques d’aquesta època són molt participatives a la ciutat, la qual cosa els dóna un caràcter bastant espectacular”. A més, ha volgut “animar a participar en aquestos actes tradicionals i en general en totes les activitats organitzades durant estos dies”.

Agenda de Setmana Santa i Pasqua a Morella

Morella ha programat moltes activitats per a les vacances de primavera, les quals comencen aquest cap de setmana. D’aquesta manera, el divendres, 23 de març, a les 20.00 hores hi ha una concentració de tambors i bombos a la Plaça Colom. A continuació, cercavila d’aquestos fins a la plaça de l’ajuntament i, finalment, a les 00.00 hores, Rompuda de l’hora a la Plaça de l’Ajuntament.

El dissabte, 24 de març, La Penya Barcelonista Els Ports, amb motiu del seu 25 aniversari, celebra l’encontre de Penyes del F.C. Barcelona Terres de l’Ebre. A més, la Sala del Justícia de l’ajuntament de Morella alberga la inauguració de l’exposició Cartografia històrica de la Corona d’Aragó de la Universitat Jaume I a les 19.30 hores.

El diumenge de Rams, 25 de març, es viuran activitats tradicionals com la benedicció de palmes i rams a la plaça de Sant Francesc i posterior Eucaristia.

El dimarts, 27 de març, hi ha una audició de música medieval amb J. Martínez i Mara Aranda al Convent de Sant Francesc.

El dijous Sant, 29 de març, comença amb la celebració del Sant Sopar del Senyor a la Basílica Arxiprestal a les 17.30 hores. Després, la Processó de la Passió del Senyor recorre els carrers de la ciutat a les 21.00 hores.

El divendres, el Via Crucis recorre el Castell de Morella a les 11.00 hores. A la vesprada, la commemoració de la Mort del Senyor és a la Basílica Arxiprestal a les 18.30 hores, seguida de la processó del Soterrament del Senyor a les 21.00 hores. El teatre municipal de Morella ofereix la pel·lícula “La llamada” a les 23.00 hores.

El dissabte és el dia que més activitats es poden realitzar a Morella. Al matí, hi ha una marxa senderista de Morella a Xiva. Aquesta surt de Sant Miquel a les 8.30 hores. A més, l’Espai Firal alberga activitats per als xiquets i xiquetes a les 11.00 hores. Més tard, a les 12.00 hores comença a la plaça Colom una cercavila de Tambors i Bombos.

A la vesprada continuen les activitats a l’Espai Firal a partir de les 16.30 hores. A més, a les 19.00 hores es presenta un llibre de Vicent Royo sobre la comarca dels Ports en època medieval a la Sala del Justícia. La Basílica Arxiprestal alberga la Solemne Vigília Pasqual. Finalment, actuació de l’Orquestra Platino i discomòbil a l’Espai Firal a partir de les 00.30 hores.

El dimecres, 4 d’abril, Saltapins per a joves entre 12 i 16 anys a les 11.00 hores, és necessari inscriure’s al Casal Jove.

El dijous, 5 d’abril, Jocs Gegants per a totes les edats a la Plaça Colom a les 11.00 hores.

El divendres, 6 d’abril, a les 19.30 hores, Conferència El XXXIV Sexenni i la Guerra de Cuba. Morella, 1897-1898 a càrrec de Pep Querol.

El dissabte, 7 d’abril, el II Festival de Titelles PortsXinel·la arriba a Morella amb l’obra El guinyol Artur i Blancaflor a la Plaça Colom a les 17.30 hores.

Per acabar, la representació de L’arxipèlag dels gegants a la Plaça Colom a les 12.30 hores el diumenge, 8 d’abril.