Morella compta amb una intensa activitat per al cap de setmana

53

Nota de premsa de l’Ajuntament de Morella

-La ciutat acollirà l’arribada de la marxa senderista del Camí de Conquesta que partirà des de Forcall el dissabte
-El Concert de Nadal del cor de la Universitat per a Majors de la seu dels Ports i el cinema són les activitats que completen l’agenda cultural de Morella
-Morella es prepara per als dies de Nadal amb activitats tradicionals per a tots els públics

La ciutat de Morella compta amb una agenda molt completa durant tot l’any amb activitats culturals, esportives o d’altres àmbits per a tots els públics. D’aquesta manera, el cap de setmana dels dies 14 i 15 de desembre destaca per l’arribada de la marxa senderista del GR-331 en les etapes 7 i 8, la qual eixirà de Forcall, passarà per Villores i Xiva i arribarà a Morella després de recórrer 21 quilòmetres. Aquesta està organitzada pel Club de Muntanya dels Ports, Trenca Termes i amb la col·laboració dels ajuntaments de les quatre poblacions.

Pel que fa a l’agenda cultural, Morella acollirà aquest dissabte el Concert de Nadal del cor de la Universitat per a Majors a la seu dels Ports. Aquest tindrà lloc a les 18.00 hores al Teatre Municipal i l’organitza la Universitat per a Majors de la Universitat Jaume I. A més, el diumenge es projectarà la pel·lícula #Seguidores a les 19.00 hores al Teatre Municipal.

La regidora d’Esports, Judit Garcia, ha explicat que “el Camí de Conquesta és una ruta senderista dividida en diferents etapes que recorre els pobles de la comarca dels Ports i ja s’han realitzat algunes de les etapes amb molt bona acollida i participació”. L’edil ha explicat que “les inscripcions encara estan obertes a les oficines de turisme  i ajuntaments dels pobles de la comarca i l’eixida serà des de la plaça de Forcall a les 8.30 hores”. Judit ha comentat que “aquesta ruta és una molt bona oportunitat per a conéixer els pobles dels Ports i tot allò que els uneix a través de recórrer els seus camins i paisatges”. Finalment, ha aprofitat per a “animar i convidar a tots i totes a participar en aquesta caminada que finalitzarà a Morella el dissabte”.

Nadal a Morella
Morella es prepara per als dies de Nadal amb les activitats tradicionals i festives característiques. Així, el 24 de desembre a les 20.00 hores tindrà lloc la tradicional volta de les nadales, el 31 de desembre, la cursa Sant Silvestre a les 18.00 hores eixirà del carrer Blasc d’Alagó i, a la nit, Gran Festa de Cap d’Any amb l’orquestra Monkey i macrodiscomòbil Ado García. A més, a partir del 2 i fins al 4 de gener l’Espai Firal acollirà el Jocambient 2020. Finalment, els Patges reials de SS. MM. els Reis Mags d’Orient arribaran a Morella el 4 de gener a les 19.00 hores i a la nit tindrà lloc el Bureo de Reis a càrrec dels Majorals de Sant Antoni a l’Espai Firal a partir de les 23.30 hores. Els Reis Mags entraran a Morella pel Portal de Sant Miquel el dia 5 a les 19.00 hores. Finalment, el 7 de gener se celebra el dia de Sant Julià, patró de Morella, amb missa, processó i l’acte cívic de lliurament de les Creus de Santa Llúcia, màxima distinció de la ciutat.