Morella començarà, en uns dies, la rehabilitació del principal despreniment que van provocar les pluges del mes de març

– Nota de premsa de l’Ajuntament de Morella

Aquesta obra d’emergència a l’Avinguda Vilafranca és la de major envergadura que caldrà emprendre per recuperar la zona solsida de la carretera, en el capítol de pluges del mes de març. L’Ajuntament de Morella fa setmanes que treballa en aquesta actuació i fent gestions, com ara, la sol·licitud d’ajudes econòmiques al Ministeri per sufragar l’actuació

Morella rehabilitarà el despreniment més important que es va produir en les pluges del mes de març. En la jornada d’avui, l’alcalde ha visitat la zona junt al tècnic municipal i responsables de l’empresa Tragsa per programar l’inici de les obres. D’aquesta manera, el consistori fa setmanes que treballa per preparar aquesta intervenció i fent gestions. Així, l’obra es va declarar d’emergència pels tècnics, es va aprovar en Junta de Govern i es va informar al portaveu de l’oposició en una reunió la passada setmana, per agilitzar-la. També cal subratllar que s’han sol·licitat ajudes econòmiques al Ministeri i des del consistori s’espera que es sufrague, en la major part, a través de fons governamentals.

L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, destaca que “aquesta actuació és molt important, ja que es recuperarà la totalitat de la carretera d’un pas fonamental per a l’accés a Morella, que es va enfonsar en el capítol de pluges de fa uns mesos”. Cal assenyalar que l’actuació ascendeix a 50.000 euros. L’alcalde també indicava que “l’actuació la durà a terme l’empresa pública estatal Tragsa, que comptarà amb empreses de construcció locals”. D’aquesta manera, el consistori morellà segueix apostant perquè siguen les empreses del municipi les que duguin a terme la tasca de rehabilitació d’esvorancs, murs despresos o de neteja en algunes carreteres.
Cal recordar que durant el capítol de pluges que es va prorrogar de forma continuada durant cinc dies, el consistori va publicar cinc ofertes d’ocupació, perquè a principis d’abril ja s’incorporaran aquestes persones a la Brigada d’Obres i Serveis i així poder continuar amb els treballs programats en el municipi i per netejar i reconstruir diversos punts afectats.

Les pluges del mes de març van ser molt importants, registrant xifres de rècord a l’Observatori Meteorològic de la ciutat, amb més de 300 litres per metre quadrat acumulats entre els dies 19 i 25 de març. Això va provocar talls de trànsit a carreteres, solsides, despreniments en diversos punts o filtracions en edificis.

Actuació a l’Alameda

D’altra banda, cal apuntar que ja s’està finalitzant la recuperació del mur del Passeig de l’Albereda, que també es va enfonsar a causa de les pluges del mes de març. En aquesta zona, va caure un mirador contigu a una vivenda, just al mateix passeig. Per a l’execució d’aquesta actuació, també s’ha contractat a empreses de construcció del municipi, que han dut a terme la reconstrucció en poc més d’una setmana.