Morella comença la recollida orgànica

320
Castell de Morella
PUBLICITAT
  • La primera fase s’inicia per als grans productors com són restaurants, hotels i altres serveis
  • Avui s’han repartit els nous contenidors a tots els establiments de la ciutat i el servei d’escombreries començarà la seua recollida ja diferenciada a partir de demà

Morella dóna un pas més en la separació de les escombreries per al seu posterior procés de tractament i reciclatge. D’aquesta manera, avui s’han repartit els nous contenidors per a residus orgànics a les diferents empreses i establiments que generen quantitats de fem més grans. D’aquesta manera, el servei de recollida d’escombreries començarà demà amb la recollida d’aquestos residus.

El regidor de Medi Ambient, Rafa Pallarés, ha destacat que “l’any 2020 serà obligada la separació dels residus orgànics de la resta a la Unió Europea i a Morella hem començat pels grans productors als quals s’han repartit els nous contenidors per al fem orgànic”. L’edil ha explicat que “a més dels contenidors, també es repartiran bosses biodegradables que es puguen tirar en aquestos i fer més còmoda la separació de residus, així com fullets informatius que expliquen quin tipus de residus es depositen en els nous contenidors”. Finalment, ha comentat que “el proper pas és repartir contenidors de residus orgànics en diferents punts del poble i explicar-ho als veïns i veïnes de manera que aquesta recollida selectiva siga definitiva”.

Cal explicar que l’ajuntament de Morella fa un esforç important per a ajudar a la ciutadania en matèria de reciclatge. D’aquesta manera, es treballa perquè la quantitat de residus per a reciclar siga la màxima possible amb dos dies de recollida selectiva a domicili als grans productors, així com una recollida mensual de residus voluminosos com mobles o electrodomèstics i neteja i recollida diària d’escombreries. A més, Morella hi ha un Ecoparc fixe i un mòbil que arriba a Morella periòdicament. Aquest està relacionat amb el nou servei, ja que es realitza porta a porta per als grans productors en la recollida de vidre i cartró directament des de l’ajuntament amb un servei consorciat amb la Diputació de Castelló.

Morella reclama millorar les zones de contenidors
L’ajuntament de Morella va presentar al passat Ple Ordinari del mes de gener una per a demanar a la Diputació de Castelló la millora del servei de reciclatge a la ciutat. Així, Morella reclama que aquest servei ha d’augmentar la periodicitat de recollida per no haver d’augmentar el nombre de contenidors en els diferents punts de la ciutat. A més, vol traslladar aquesta moció als diferents grups polítics i ajuntaments consorciats en aquest servei de recollida de residus.