Morella comença el cap de setmana del Corpus Christi amb La Degolla

78

La Degolla representa el Misteri del Rei Herodes quan va perseguir als Sant Innocents

La cercavila amb els Gegants, els cabuts i els Gaiteros de Morella conclouen la jornada de la vespra del Corpus Christi

Aquest dissabte també està marcat per les festes del barri de Sant Joan amb la seua 38a edició

Morella viu aquest cap de setmana el tradicional Corpus Christi i en la jornada d’avui s’ha reproduït La Degolla. Aquesta consisteix en la representació del Misteri d’Herodes que va perseguir als Sants Innocents. La Degolla de Morella té la missió d’anunciar i animar als veïns i veïnes de Morella a participar en la processó general del Corpus Christi de demà. Després han desfilat els Gegants, junt als Cabuts i als Gaiteros de Morella. La celebració del Corpus a Morella data de 1358 i la de demà és la seua 661a edició en la qual desfilen més de 150 elements bíblics pels principals carrers de Morella.

D’aquesta tradició participen els més menuts i menudes, vestits de blanc, amb sables de fusta i amb safrà o colorant simulen la sang dels Sants Innocents al Misteri del Rei Herodes. L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés ha destacat que “La Degolla és una representació improvisada on els més menuts s’ho passen bé i participen de les activitats tradicionals de Morella”. D’aquesta manera, cal recordar que el “Corpus Christi de Morella és un dels més antics de la Comunitat Valenciana, ja que va començar sols tres anys després del de València” ha comentat l’edil. Rhamsés ha aprofitat per a agrair “la participació dels més menuts a La Degolla, que és un acte del qual tots tenim bons records quan érem xiquets”.

Festes del barri de Sant Joan

A més, la jornada d’avui està marcada per la celebració de les XXXVIII festes populars del barri de Sant Joan de Morella. Aquestes han comptat amb diferents activitats tradicionals durant el matí com la xocolatada a la plaça de Sant Joan i la cercavila amb els gaiteros pels carrers del barri. Així, la festa continua a la nit amb el sopar de germanor i a continuació Ball popular amb l’orquestra Dakar. Cal recordar que al llarg de la nit es realitzarà la tradicional torrada de xoriços i cansalada per als i les assistents.