Reunió Ajuntament i Fundació Isonomia

La Fundació Isonomia realitza un primer diagnòstic sobre igualtat, es constitueix la comissió d’igualtat i té lloc la primera reunió del Grup de Participació Ciutadana

Morella comença a elaborar el seu Pla Municipal d’Igualtat. La Fundació Isonomia ha treballat durant aquest últim any per realitzar un diagnòstic sobre aquesta qüestió i ara es començarà a elaborar aquest pla. En la jornada d’ahir, es va constituir la comissió d’igualtat, formada per representants de la plantilla de treballadors de l’Ajuntament, representants municipals i tècnics, i va tenir lloc la primera reunió del Grup de Participació Ciutadana, formada per la comissió i associacions de Morella. D’aquesta manera, es compta amb la societat morellana per realitzar aquest important i ambiciós document de referència. Les entitats que van participar en la reunió ompliran una fitxa per indicar suggeriments a aquest pla.

La regidora d’igualtat, Lola Vinyals, assenyala que “la igualtat ha de ser una prioritat per a la societat i, per tant, aquesta qüestió ha de ser fonamental en la nostra localitat”. En aquest sentit, afegeix que “ja s’ha fet un primer diagnòstic sobre la situació a Morella i és molt important que les associacions de Morella s’hagin implicat i participen en l’elaboració del pla, per poder tenir així un pla municipal i local potent i que faça que la igualtat sigui una realitat a Morella”. Per això, agraeix la participació de les associacions i destaca que “el Pla Municipal d’igualtat de Morella ja ha començat a rodar”.

La primera reunió entre l’Ajuntament de Morella i la Fundació Isonomia per abordar aquesta qüestió va tenir lloc l’any passat. Així, des d’aquest moment s’ha treballat en la realització del diagnòstic de la situació en la localitat. Ara, després de la reunió entre l’Ajuntament de Morella, la Fundació Isonomia i les associacions locals, comença l’elaboració del pla. Cal recordar que aquesta fundació va ser creada per la Universitat Jaume I en l’any 2002 i assessora per impulsar la igualtat efectiva entre homes i dones.