Morella col·labora amb nou projectes de cooperació

441
PUBLICITAT

Nota de premsa de l’Ajuntament de Morella

Morella se suma a la commemoració del Dia Mundial de les ONG, el qual posa en valor la importància d’aquestes organitzacions que representen multitud d’interesos, sectors i activitats. Aquest es celebra cada 27 de febrer des de l’any 2010 quan es va reconéixer oficialment al IX Forum d’ONG de Mar Bàltic pel Congrés dels Estats del Mar Bàltic.

Cal recordar que ¡, la ciutat col·labora amb diferents projectes que organitzacions no governamentals de Morella i la comarca dels Ports realitzen arreu del món. Així, cada any, el consistori destina el 0,7% del pressupost municipal a l’ajuda humanitària d’aquestes. Una aportació econòmica que suma 17.000 euros. En el cas de l’any 2021, van ser Manus Unides, Nuevo Amanecer (ASOL), Youcanyolé, Creu Roja, Cooperació per la Pau, Delwende, la Fundació Viecent Ferrer, Pankara Ecoglobal i Mirades de Món les nou organitzacions que van rebre les ajudes de l’ajuntament de Morella. A més, les organitzacions realitzen activitats a la ciutat per a mostrar a la ciutadania el desenvolupament dels seus projectes i donar-los a conéixer.

Morella manté des de fa anys l’aportació del 0,7% del pressupost municipal a causes benèfiques i  és una de les poques poblacions que s’implica cada any amb aquestes. La ciutat pretén continuar amb aquesta iniciativa durant molts anys i ajudar de forma contínua a les ONG perquè continuen amb la seua activitat. La regidora de Cooperació, Benestar Social i Promoció de la Salut, Malú Blasco, ha destacat que “Morella és una ciutat solidària i compromesa amb les persones que més ho necessiten” i ha afegit que “a més de l’aportació del 0,7% del pressupost, es realitzen diferents campanyes solidàries durant l’any”. L’edil ha explicat que “l’any passat vam col·laborar amb nou projectes i el Consell de la Solidaritat ja treballa en les bases d’aquestes ajudes per al 2022”.

D’altra banda, Malú ha volgut “agrair la labor de les ONG pel seu compromís i dedicació amb les diferents causes i l’ajuda que donen a les persones que ho necessiten”. A més, ha volgut afegir que “ara vivim temps convulsos amb la guerra d’Ucraïna i des d’ací diem més que mai, no a la guerra”.