Morella: ciutat slow

335
Reunió Ciutats Slow

-Nota de l’Ajuntament de Morella-

Morella ja treballa amb les ciutats “Slow” d’Espanya, a la seua vegada integrades en aquesta gran marca de prestigi internacional nascuda a Itàlia.

La localitat es va integrar en aquesta xarxa el passat mes d’abril, quan la Xarxa Estatal de Municipis per la Qualitat de Vida va concedir la distinció després de superar les diferents auditories. D’aquesta manera, sis localitats uniran esforços per reimpulsar aquesta entitat i aconseguir que aquesta marca de qualitat que gaudeix de tant prestigi a Europa, s’implante en aquest país.

El regidor de turisme, Jorge Garcia, explica que “la primera reunió en la que hem participat s’ha celebrat a Saragossa i ha sigut molt positiva, ja que totes les localitats coincidim que cal reimpulsar aquesta entitat i unir esforços en prestigiar aquesta marca de qualitat”. A més, recordava que el moviment “Slow” gaudeix de molt prestigi i que el seu màxim referent és la Toscana italiana.

El moviment “Slow” és jove al nostre país i va rebre la certificació oficial d’Itàlia fa uns anys. Fins al moment, soles cinc localitats tenen aquest tipus de consideració i l’han conservat. Aquestes són Begur i Pals a Girona, Mungia i Lekeitio, a Biscaia i Rubielos de Mora a Terol. A elles, s’uneix ara Morella. Les ciutats “Slow” volen posar en valor les seves altes qualitats paisatgístiques, gastronòmiques, culturals o d’implicació social i promouen que es gaudisca d’elles des de la sostenibilitat.