Morella Ciutat de Congressos

47
Morella ciutat de congressos

– Els pròxims 25,26 i 27 d’octubre Morella albergarà el congrés de l’Associació Espanyola de Municipis de Muntanya

– La Generalitat Valenciana commemora el seu 600 aniversari amb diverses sessions, i Morella és una de les seus on es realitzaran els diferents actes

Aquestes setmanes Morella serà seu de diferents cursos i congressos. El primer torn serà per la IX edició del Curs d’introducció a la didàctica de la llengua com a idioma estranger, que tindrà lloc aquest cap de setmana a les Sales Gòtiques de l’Ajuntament de Morella. En aquest, participaran alumnes i professors de les diferents universitats de la Xarxa Lluís Vives.

La setmana vinent, concretament el dimecres 24, la ciutat albergarà la celebració del 600 aniversari de la Generalitat Valenciana. En estes jornades arreu del territori, les Universitats valencianes van escollir diferents llocs per dur a terme les diferents sessions i l’ UJI va triar Morella dins de la província pel seu passat històric en aquest període. Entre els actes que destaquen, es troba el concert a càrrec de Capella de Ministers, que tindrà lloc a les 12:45h al Convent de Sant Francesc.

D’altra banda, els pròxims 25,26 i 27 d’octubre se celebrarà el “IV Congrés esMontañas”, que comptarà amb la participació de nombrosos experts sobre les diferents matèries, així com autoritats importants de tot el país. Els debats aniran sobre El paper de la bioeconomia forestal en l’amortiment dels desequilibris demogràfics i del canvi climàtic. El nombre d’inscrits és elevat i el període d’inscripció encara està obert.

La regidora de cultura, Rocío Querol, ha destacat la importància d’aquests esdeveniments. “Una vegada més Morella es posiciona com un lloc idoni per realitzar congressos i cursos, i això ens fa sentir una gran satisfacció”. A més, Querol, ha comentat que “les diferents activitats es duran a terme en llocs tan emblemàtics com el Convent de Sant Francesc o les Sales Gòtiques de l’Ajuntament, entre d’altres”.

Així, el regidor de turisme, Jorge Garcia, ha valorat molt positivament aquests esdeveniments. “El turisme de congressos és fonamental per a la nostra ciutat, no només pels dies que es realitzen els esdeveniments, sinó també per com tornen molts dels presents amb les seves famílies i amics”, ha comentat Garcia.

Morella compta amb nombrosos congressos i cursos al llarg de l’any. La localitat s’ha situat com una bona opció per dur a terme aquests congressos, gràcies, entre d’altres, als diferents espais emblemàtics que posseeix la ciutat i a l’extensa oferta d’allotjament, restauració i d’oci que ofereix la zona.