Morella, Cinctorres i Portell recuperen els Sons de l’interior en l’estiu cultural

70
PUBLICITAT

El cicle de música de cambra arrancarà aquest cap de setmana als Ports

La comarca dels Ports tornarà a submergir-se en la música de cambra amb el XI Sons de l’interior 2024. Com cada estiu, el Morella Sonora se sumarà a la programació prevista en Cinctorres i Portell amb l’objectiu d’oferir alternatives d’oci cultural.

La capital dels Ports obrirà la XIV del Sonora el diumenge a les 19 hores en l’entrada del consistori amb un viatge musical procedent d’Alemanya entre el Klezmer i la Clàssica. La guitarra, la veu i les flautes encetaran una programació que continuarà el dia 20 amb els italians Cherubino Flute Quartet, en aquest cas a migdia en la residència de la tercera edat San Juan Bautista de Morella. Per la vesprada es desplaçaran a Cinctorres.

Morella té previstes dues cites més al mes d’agost (dies 1 i 3). La primera, de factura nacional, a càrrec de MoreJazz Projecte al Teatre Municipal i la segona, procedent d’Itàlia, exportarà la cançò napolitana al saló històric Partenopeu de la mà de Mefitis Quartet. Tancaran el cicle a Morella les actuacions acartellades el 6 de setembre (David Eres Brun i Francesco Mannis) al Centre de Dia i, ja al novembre, Ars Nova Lux, de Luxemburg, al Teatre Municipal.

El XI Sons de l’interior també portarà la música de cambra fins a Cinctorres aquest dissabte amb el duet d’Alemanya format per Bobby Rootvelt (guitarra) i Sanna Van Est (flauta dolça). L’actuació està programada a les 19.30 hores a la plaça del Cap de la Vil·la. L’estiu també deixarà espai per a un nou concert el dia 20, a càrrec de Cherubino Flute Quartet, a les 19.30 hores a la plaça de l’Ajuntament. El cicle preveu dos concerts més, ja als mesos de novembre i desembre, amb Ars Nova Lux i Ensembles Musicantes, respectivament. En aquest cas, l’oficina municipal de Cinctorres serà l’escenari triat.

Per la seua banda, Portell estrenarà el cicle aquest diumenge amb la guitarra de Bobby Rootvelt i la flaura de Sanna Van Est, que actuaran a l’església de l’Esperança a les 12 hores, un dia després d’actuar a Cinctorres. D’igual forma, el quartet previst per al 20 a Cinctorres, estarà present a la plaça de l’Ajuntament de Portell un dia abans a les 19.30 hores. La localitat acomiadarà el Sons d’Interior el 4 d’agost a les 12 hores a l’església amb l’actuació de Mefitis Quartet, guitarres i veus d’Itàlia que intervindran a Morella en la vespra.