Morella, centre de la formació de música, dansa i art dramàtic

240
PUBLICITAT

-Estes jornades estan dirigides al professorat amb ponències i tallers i tindrà la seu principal al Centre de Turisme Morella-Els Ports situat a la Fàbrica Giner
-Es tracta de la segona edició d’estes jornades que l’Institut Superior d’Ensenyaments Artístics Superiors de la Comunitat Valenciana vol establir a Morella de forma anual
-L’alumnat dels centres educatius de Morella ha participat en el taller de presentació d’instruments de vent-metall i percussió

L’Institut Superior d’Ensenyaments Artístics Superiors de la Comunitat Valenciana (ISEACV) ha inaugurat este matí les jornades de música, dansa i art dramàtic que celebra a Morella fins al 31 de març. Estes van dirigides a la formació del professorat i tindrà la seu principal al Centre de Turisme (CdT) Morella-Els Ports situat a la Fàbrica Giner. Així, la directora territorial de Castelló de la Conselleria d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, Sara Prades-Plaza; l’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés; la directora de l’Institut Superior d’Ensenyances Artístiques de la Comunitat Valenciana (ISEACV), Inma Sánchez, i el Cap de l’Àrea d’Innovació i Formació de Turisme Comunitat Valenciana, Javier Solsona; han donat la benvinguda als i les participants que s’han desplaçat fins a Morella. A més, han anunciat la seua intenció que Morella siga la seu permanent de les jornades formatives de l’ISEACV de forma anual.

Durant el matí, també han tingut lloc activitats amb el CEIP Mare de Déu de Vallivana i l’IES Els Ports. L’alumnat dels centres educatius han conegut els instruments de vent-metall i percussió al Teatre Municipal en una activitat que apropa estes jornades i la música als i les joves dels centres.
Rhamsés ha Volgut “agrair la intenció que Morella siga la seu permanent” i ha destacat que “és un plaer acollir unes jornades tan importants de formació en música, dansa i art dramàtic per la repercussió econòmica que tenen, així com per ampliar l’oferta cultural que podrem disfrutar, especialment l’alumnat dels centres educatius”. Finalment, ha donat la benvinguda “a totes i tots els participants d’aquestes jornades” i els ha desitjat que “disfruten de la seua estada a Morella i al CdT on es concentren la majoria de les activitats, en un paratge únic com és la Fàbrica Giner”.

Este any, les jornades van dirigides al professorat de dansa, música i art dramàtic. La participació i interés ha sigut molt elevat, ja que són jornades en les quals, a més de les ponències i tallers programats, la convivència i l’intercanvi d’experiències entre el professorat dels sis centres superiors, tots ells públics, serveixen també per a generar sinergies d’investigació, metodològiques i creació de nous projectes intercentres. Les ponències i tallers estan dissenyades des dels conservatoris i escoles superiors amb temàtiques molt diverses, però que abracen les tres disciplines artístiques i la realitat dels i les estudiants.

Cal destacar la taula de debat sobre la Ley de Enseñanzas Artísticas Superiores, la qual està en procés de consulta pública després d’aprovar-se l’avantprojecte de llei al Consell de Ministres recentment. La presència del Ministeri d’Educació i Formació Professional i el d’Universitats servirà perquè coneguen de primera mà la realitat de les ensenyances artístiques superiors i seguir amb el diàleg per a aconseguir una esperada llei que dignifique els estudis de grau universitari.