Morella centra la pròxima setmana en la igualtat

652
Morella centra la pròxima setmana en la igualtat
Morella centra la pròxima setmana en la igualtat
PUBLICITAT

Morella celebra les Jornades d’Igualtat amb diferents activitats per a tots i totes. Així, el Consell Municipal d’Igualtat ha organitzat aquestes jornades amb tallers, xerrades, concentracions i exposicions al voltant de la igualtat i la violència de gènere des del 17 fins al 25 de novembre, Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència contra la Dona.

A més, el grup de Dones dels Ports i el Club Bàsquet Femení Morella també han col•laborat amb l’organització de les Jornades d’Igualtat 2018. L’IES Els Ports i el Col•legi Mare de Déu de Vallivana també realitzen activitats durant aquesta setmana.
Cal recordar que el Consell Municipal d’Igualtat de Morella es va constituir l’any passat durant aquestes jornades. Aquest integra membres de totes les associacions i col•lectius de Morella que conformen els diferents àmbits de la societat. Així, el Consell pretén treballar de manera transversal amb aquestes entitats i treballar amb el Pla Municipal d’Igualtat 2017-2020 per a construir una Morella igualitària.

La regidora d’Igualtat, Lola Viñals, ha destacat que “tant el Consell Municipal d’Igualtat com les jornades són necessàries per a aconseguir una igualtat total entre dones i homes en tots els aspectes de la vida”. L’edil ha volgut “agrair a totes les entitats la seua col•laboració i implicació en organitzar aquestes jornades, així com animar a totes i tots a participar en els tallers i xerrades o visitar l’exposició de les Sales Gòtiques”. Viñals també ha recordat que “el Consell és molt important per a fomentar la igualtat i treballar de manera transversal per a aconseguir una igualtat total”.

Programació de les Jornades d’Igualtat 2018
Morella ha programat diferents activitats per a les Jornades d’Igualtat 2018. Així, les Sales Gòtiques de l’ajuntament alberguen l’exposició “El plaer de compartir” cedida per la Fundació Isonomia fins al 30 de novembre. A més, el divendres 23 de novembre a les 20.15 hores, xerrada “La perspectiva de gènere en els programes de tractament amb maltractadors” a les Sales Gòtiques. El dissabte 24, “Fes cistella per la igualtat” a la plaça de l’ajuntament a les 17.00 hores. Finalment, el diumenge 25, Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència contra la Dona, hi haurà una performance contra la violència de gènere a la plaça de l’ajuntament a les 17.30 hores i la projecció de la pel•lícula “La Librería” al Teatre Municipal a les 19.00 hores. A més, s’organitzen tallers de prevenció de violència de gènere a l’IES i de jocs i joguets no sexistes al Centre Jove.