Morella centra en la igualtat els actes del cap de setmana

505
PUBLICITAT
  • Els projectes Elles Trien II. Teixint complicitats entre Els Ports i Tunísia, en el qual col·labora el Grup de Dones dels Ports, i Supera-T en Morella, on participarà el Club Básquet Femení de Morella, s’explicaran a l’ajuntament de Morella

La ciutat de Morella recupera l’activitat habitual i aquest cap de setmana acollirà diferents xerrades sobre projectes d’igualtat. Així, el divendres 11 de gener l’Assemblea de Cooperació per la Pau, oferirà una taula redona sobre el projecte Elles Trien II. Teixint complicitats entre Els Ports i Tunísia a les 19.00 hores. A més, el dissabte tindrà lloc la xerrada Projecte dona i esport del projecte Supera-T en Morella a les 17.00 hores. Ambdues seran a les Sales Gòtiques de l’ajuntament de Morella.

La regidora de Benestar Social, Malú Blasco, i la d’Igualtat, Lola Viñals, han destacat que “es tracta de dos projectes que tracten de donar visibilitat a diferents aspectes de la situació actual de les dones”. Malú, ha explicat que “en la taula redona del divendres intervindran tan representants d’organitzacions tunisianes com les representants valencianes que hi van participar”. D’altra banda, Lola ha explicat que “Supera-T té l’objectiu d’inspirar i visibilitzar la figura de la dona a través de l’esport i la paraula”.

Elles Trien. Apropant la Cooperació a la gent dels Ports i el Maestrat és un projecte de l’Assemblea de Cooperació per la Pau, en el qual, aquesta edició van viatjar a Tunísia. Així, en la taula redona del divendres intervindran Saloua Kenou, de la Association des Femmes Tunesiennes pour la Recherche sur le Développement (AFTURD), i Najoua Baccar, de la Association Tunisienne des Femmes Démocrates, com a representants d’organitzacions tunisianes i Xelo Pérez, Presidenta del Grup de Dones dels Ports, Lola Mallén, Presidenta de l’Associació Adona’t de Castelló, i Zaira Fabregat, tècnica de joventut de Xarxa Jove Els Ports, com a representants d’organitzacions valencianes que han viatjat a Tunísia amb aquest projecte. A més, durant el cap de setmana tindrà lloc un acte institucional amb l’Assemblea de Cooperació per la Pau i l’ajuntament de Morella per les ajudes del 0,7% que el consistori destina a causes solidàries.

La xerrada del dissabte sobre el Projecte dona i esport serà a càrrec de Patricia Campos, pilot de reactors de les Forces Armades i exentrenadora de futbol als Estats Units, i les jugadores del Club de Bàsquet Femení de Morella.