Morella celebra un nou Consell dels Xiquets amb propostes dels més menuts

150
Consell dels Xiquets Morella
Consell dels Xiquets

-Gronxadors adaptats i ampliació de l’edat dels membres fins a segon d’ESO van ser els punts principals
-Morella treballa en la nova Llei d’Infància i adolescència amb la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives de la Comunitat Valenciana

Morella va celebrar ahir un nou Consell dels Xiquets per tal d’escoltar i fer partícips a les xiquetes i xiquets en les decisions que els afecten. Durant la reunió es van tractar diferents punts sobre parcs i jocs de la localitat, la sol·licitud a la Diputació de Castelló per a la instal·lació de gronxadors adaptats i ampliar l’edat del Consell fins segon d’ESO. A més, amb aquest Consell, Morella està treballant junt a la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives de la Comunitat Valenciana.

La regidora d’Educació, Judit García Camañes, ha destacat que “és molt important escoltar als xiquets i xiquetes i fer-los partícips d’aquelles coses que els afecten com la substitució d’elements dels parcs del poble o de les activitats que els van destinades”. D’aquesta manera, l’edil ha dit que han demanat “a la Diputació de Castelló quatre gronxadors adaptats per a la plaça Colom, el Tint, la Puritat i Xiva”. Durant la reunió van treballar sobre la Llei d’Infància i adolescència de la Conselleria en la qual participen tots els Consells dels Xiquets. “Aquesta llei és important perquè inclou als xiquets i xiquetes per a fer propostes d’allò que els preocupa” ha afegit Judit.

Finalment, la tècnica de la Xarxa Jove de la Comarca dels Ports, s’ha traslladat avui a Torrent representant a l’ajuntament de Morella. Allí se celebren unes jornades sobre el Consell dels Xiquets i Morella mostra la realitat dels més menuts i menudes de la nostra comarca, ja que aquest és diferent dels consells d’altres municipis de la zona de València o Alacant.