Morella celebra les II Jornades d’Infància i Adolescència

353
PUBLICITAT

Nota de premsa de l’Ajuntament de Morella

Aquesta edició ha estat centrada en L’oci educatiu com a instrument per a la inclusió, la igualtat i la participació dins del projecte Ciutat Amiga de la Infància
El psicòleg, educador i periodista, Jaume Funes, participa en les jornades amb la xerrada Qui, com i a on s’eduquen els i les adolescents d’avui

La ciutat de Morella ha acollit avui les II Jornades d’Infància i Adolescència. Així, el Director General de l’Institut Valencià de la Joventut, Jesús Martí, ha inaugurat l’esdeveniment amb la xerrada L’oci educatiu. A més, l’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, i la regidora d’Educació i Joventut, Judit García, han donat la benvinguda als i les participants a les Jornades que celebren la seua segona  edició.

Les II Jornades d’Infància i Adolescència compten amb activitats durant tot el dia entre les quals destaca la xerrada sobre l’oci educatiu dirigida a les famílies i personal docent a càrrec del psicòleg, educador i periodista, Jaume Funes, Qui, com i a on s’eduquen els i les adolescents d’avui. Jaume Funes és un referent en el món de la pedagogia. Aquest va ser membre fundador de l’Equip Psico-Socio-Pedagògic municipal de Cornellà de Llobregat. A més, entre el 2014 i el 207 va ser Adjunt del Síndic de Greuges per a la Defensa dels Drets dels Infants, així com Secretari de les Famílies.

Judit ha destacat que “es tracta d’unes jornades molt importants per a conéixer diferents maneres d’educar als xiquets i xiquetes”. A més, ha explicat que “aquesta segona edició està centrada en l’educació a través de l’oci en la qual participen diferents professionals entre els quals destaca l’expert Jaume Funes”. Així, ha comentat que “les activitats estan orientades a personal docent, encara que han estat obertes al públic general”.

Les II Jornades d’Infància i Adolescència estan organitzades per l’ajuntament de Morella, Unicef Comunitat Valenciana, Generalitat Valenciana i l’Institut Valencià de la Joventut i col·laboren la Mancomunitat Comarcal Els Ports, Gestiona Cultura SLU, Espai Jove Vilafranca, Casal Popular Atzeneta, Projecte Creu Roja PINEO, Assemblea de cooperació per la pau i Centre de Desenvolupament Rural Albocàsser.

Cal recordar que aquesta vesprada continuen les jornades amb activitats al Casal Jove i al Centre Jove a les 17.00 hores amb tallers participatius amb els xiquets i xiquetes. A les 17.30 hores, ponència Qui, com i a on s’eduquen els i les adolescents d’avui per Jaume Funes. Per a acabar, a partir de les 18.30 hores diferents entitats explicaran les seues experiències d’èxit.

Morella va obtindre el reconeixement de Ciutat Amiga de la Infància per part d’Unicef l’any 2016. Les CAI és un projecte d’aquesta ONG que vol promoure la Convenció dels Drets dels Xiquets. En aquest cas, Morella treballa amb xiquets i adolescents de la ciutat que traslladen les seues inquietuds al consistori i aquest treballa per a donar solució a les demandes que tenen. Així, l’objectiu és promocionar la participació de xiquets, xiquetes i adolescents en temes que afecten a tots i totes. Així, Morella va ser la primera ciutat de la província en obtindre aquest distintiu que ara ja tenen altres poblacions des d’aquest 2018.