Morella celebra la Setmana de l’Educació

566
PUBLICITAT

Nota de premsa de l’Ajuntament de Morella

Els alumnes del col·legi Mare de Déu de Vallivana coneixen millor el patrimoni paleontològic de la localitat amb diverses activitats

Morella està immersa en la Setmana de l’Educació. Uns dies on els més menuts aprenen amb diverses activitats. Aquest any, l’objectiu és que els alumnes del col·legi Mare de Déu de Vallivana aprenguen un poc més sobre el patrimoni i la història de la localitat, d’una forma didàctica. D’aquesta manera, el protagonisme d’aquesta Setmana de l’Educació és per als dinosaures.

Durant aquests dies, s’han organitzat diverses activitats per conèixer millor el patrimoni paleontològic de la localitat. Amb la col·laboració del paleontòleg local, José Miguel Gasulla, els més menuts han pogut conèixer com era Morella fa milions d’anys, què dinosaures l’habitaven o què peculiaritats tenen algunes espècies que aquí van viure, com el Morelladon beltrani. A través de xerrades, tallers, visites al Museu Temps de Dinosaures i a la sala d’exposició de l’ajuntament, els més menuts han pogut descobrir com eren aquests animals.

La regidora d’educació, Judit Garcia, assenyala que “la Setmana de l’Educació l’organitza el col·legi i l’AMPA i des de l’Ajuntament de Morella  col·laborarem en tot el necessari, perquè els alumnes puguen aprendre d’una manera més lúdica i diferent”. En aquest sentit explica que “enguany hem decidit que la Setmana de l’Educació es centre en la paleontologia, de manera que els xiquets i xiquetes poden conèixer millor el patrimoni i la història de Morella”.

D’aquesta manera, durant els dos pròxims dies, l’ajuntament de Morella s’ha convertit en una aula escolar per a aquests alumnes. Per cursos, visiten aquest punt, on José Miguel Gasulla els explica les peculiaritats d’aquesta zona i la riquesa paleontològica, s’organitzen diferents tallers i la classe finalitza amb la visita a l’exposició “Grans i menuts, dinosaures i tortugues a Morella”, en la qual també es poden veure les restes del Morelladon beltrani.

“Life Renaix el Bosc” a l’Escola Infantil

Una altra de les activitats d’avui ha estat la xerrada que han fet des del projecte “Life Renaix el Bosc” a l’Escola Infantil. Mitjançant aquesta, els més menuts han descobert la importància dels arbres a través d’un conte i una classe pràctica. Primer, s’ha relatat l’adaptació del conte “L’arbre que no tenia fulles” i després s’ha fet una plantació a l’Albereda. D’aquesta manera, els més menuts han après la importància que tenen els arbres.