Morella celebra el seu 1r Concurs de gossos de rabera el diumenge 25 de juny

412
PUBLICITAT

Nota de premsa de l’Ajuntament de Morella

La competició es realitza a la Fàbrica Giner a les 11.00 hores i comptarà amb participants de la Comunitat Valenciana, Catalunya i el País Basc.

Morella estrena el seu Concurs de gossos de rabera el diumenge. Aquest concurs es realitzarà a la Fàbrica Giner a les 11.00 del matí i participaran pastors de la Comunitat Valenciana, Catalunya i el País Basc. Cal destacar que el concurs d’aquest cap de setmana s’afegeix al d’Ares i, amb més proves, pot esdevindre en un campionat autonòmic valencià. El morellà Ismael Maset serà el participant local d’aquesta edició.

Morella té una llarga tradició ramadera i en l’antiguitat eren abundants els ramats d’ovelles. D’aquesta manera, avui en dia queda gent que treballa en aquest sector i molts aficionats a aquests concursos de gossos de rabera. Durant la Fira de Morella es realitza una petita competició d’aquestes característiques, però els aficionats demandaven un concurs més gran on la competició fora la protagonista.

El regidor de Medi Ambient, Rafa Pallarés, ha comentat que “a Morella i la comarca dels Ports hi ha una llarga tradició ramadera que fa que hi hagen molts aficionats als gossos i aquestes competicions”. Així, l’edil ha afegit que “a causa de l’èxit de les competicions i exhibicions de Fira, hem pensat que un dia on el concurs fóra protagonista i en un espai més ample agradaria a participants i aficionats”.

Rafa també ha volgut agrair “als organitzadors la seua implicació per a realitzar aquest concurs i que, esperem, tingue moltes edicions més”.