Morella celebra avui el Dia dels Quintos

252

Morella viu avui un dels dies més participatius i amb més ambient de les festes. A més, continuen desenvolupant-se els actes taurins i els infantils, com el concurs de dibuix que ha tingut lloc avui

Morella viu un dels seus dies més tradicionals de les festes, amb la popular jornada dels Quintos. En ella, la ciutat es tenyeix de blanc i vermell, ja que tots aquells que han sigut quintos es vesteixen amb la roba habitual. Es tracta d’una gran jornada de convivència, en què es tornen a reunir els membres de cada quinta, per dinar i celebrar aquest dia. Moltes d’elles, únicament es reuneixen al complet durant aquesta jornada. Per això, el dia dels Quintos és un dels més participatius i en els quals es respira un major ambient festiu.
Pel que fa al programa d’activitats, en la jornada d’avui es manté l’estructura de la resta de dies, amb l’entrada de vaques, les activitats infantils al matí i la solta de vaques a la vesprada. A més, durant la nit d’avui, els Quintos i les Quintes 2015 organitzaran l’embolada d’un bou. En la jornada de demà, el protagonisme serà per a la Penya el Bou.

Lliurament de premis concurs de dibuix

-Concurs de dibuix

Pel que fa a les activitats infantils, en la jornada d’avui ha tingut lloc un concurs de dibuix, en el qual han participat setanta xiquets i xiquetes, d’entre un i dotze anys. Aquest és un dels actes més consolidats de les festes i, compta tots els anys amb un gran nombre de participants. Per a la competició, s’han dividit els participants en sis categories, en funció de l’edat. Un jurat compost per artistes de la localitat i regidors del consistori, ha decidit els tres primers classificats de cada categoria. Els premis han tornat a ser vals per realitzar compres en les impremtes de Morella.