– Nota de premsa Ajuntament de Morella

El Corpus Christi de Morella és un dels més tradicionals de la Comunitat Valenciana. Aquest any, el grup de teatre format per veïns i veïnes de la localitat estrenarà una nova obra.

Morella celebrarà, aquest cap de setmana, una nova edició d’una de les celebracions més tradicionals de la localitat, el Corpus Christi. Aquest any arriba a la 657º edició, el que el converteix en un dels més antics de la Comunitat Valenciana, sent només tres anys posterior al de València.

L’acte central del Corpus Christi de Morella és el diumenge, amb la Processó General. En ella, desfilen més de 150 elements bíblics, que doten a la processó d’una gran singularitat i simbolisme. En total, més de 300 persones intervenen en aquest acte, a més dels centenars de veïns que contemplen la processó. Dissabte a la vesprada té lloc la Degolla. En els seus inicis, aquesta activitat tenia com a principal missió anunciar la festa del dia següent i convidar a la participació a la processó general. La Degolla representa el misteri del Rei Herodes, amb la visita dels Reis Mags, la fugida a Egipte i la degollació dels Sants Innocents. Tot seguit, se celebra una cercavila amb els gegants i els cabuts.

La celebració del Corpus Christi data de 1358 a Morella i, va començar com un motiu d’exaltació al Santíssim i com una forma didàctica de reconèixer els personatges bíblics. Morella va adoptar la forma de celebració i els elements típics del Corpus que se celebrava a València i la immensa majoria dels que desfilen avui en dia, provenen d’aquella època. La regidora de cultura, Maria Rallo, assenyala que “Morella continua posant en valor la seva història i tradició i la celebració del Corpus Christi, amb la participació de centenars de veïns, és un clar exemple”.

Obra de teatre

Aquest divendres tornarà a tenir protagonisme el grup de teatre format per veïns i veïnes de la localitat i dirigit per Carlos Sangüesa. L’any passat, aquests es van iniciar en el món teatral, amb la interpretació de “Els majorals del Corpus”. Aquest any, l’obra serà “Quant tant monte, monte tant, la dona fa al marit un sant”,, que s’ambienta a mitjans del segle XX, una setmana després del Sexenni i narra l’arribada del turisme a Morella, la importància del patrimoni i de la indústria tèxtil. En total, una dotzena d’actors locals seran els protagonistes i estrenaran l’obra el proper divendres. De nou, el teatre serà solidari i la recaptació es destinarà als afectats pel terratrèmol del Nepal. La regidora de cultura ha agraït la feina que està fent aquest grup de teatre i que l’any passat ja va ser tot un èxit, ja que van congregar a centenars de veïns i veïnes a les diferents funcions.