Morella, capital europea de música medieval i renaixentista

626
PUBLICITAT

Nota de premsa de l’Ajuntament de Morella

-Destaca el concert d’Eduardo Paniagua, Three Cultures, el dissabte a l’Església Archiprestal

-L’Early Music Morella compta amb més de 100 alumnes vinguts de tot el Món

L’Early Music Morella torna a Morella el divendres i omplirà els monuments i emplaçaments de la ciutat amb música tradicional medieval i renaixentista. Aquest festival i curs de música compta amb més de 100 alumnes que aprenen sobre aquesta música i fan tornar a Morella a l’època medieval. Així, Morella albergarà des del 21 fins al 27 de juliol aquest esdeveniment que realitza tallers, xerrades i conferències per als alumnes i concerts oberts a tot el públic. Entre totes les activitats de l’Early destaca el concert d’Eduardo Paniagua a l’església Arxiprestal, Trhee Cultures, el dissabte 22 de juliol.

La regidora de Cultura, Rocío Querol, ha destacat que “l’Early Music Morella està marcat al calendari d’activitats a l’estiu i aquesta sisena edició porta el camí de tindre el mateix èxit de les anteriors”. A més, ha comentat que “es tracta d’un dels festivals sobre aquesta música dels més importants d’Europa i aberga a gent d’arreu del Món que venen a Morella a gaudir de la música medieval i renaixentista als edificis emblemàtics de la ciutat com l’església Arxiprestal, el convent de Sant Francesc o l’ajuntament”. El festival i curs de música és molt important per a Morella per la seua repercussió, així com per l’aprofitament de molts dels edificis de la ciutat. Així, Rocío ja explicat que “l’Early ens transporta la època medieval quan aquesta música era més habitual als carrers de Morella”.

Aquesta edició de l’Early Music Morella té, també, una vessant social amb la realització d’activitats i concerts d’aquest caràcter. Així, el Centre de Dia i la residència de la tercera edat Sant Joan Bautista són, també, un lloc on els més majors podran gaudir de les activitats i la música característica del festival. A més. El curs de música compta amb diferents tipus de beques per als estudiants que tenen algunes característiques específiques. D’aquesta manera, es facilita que alumnes i aficionats a la música puguin gaudir de l’Early i la música medieval i renaixentista, així com estudiar música.