Morella baixa la taxa de residus de tots els establiments i activitats empresarials

508
PUBLICITAT

Nota de premsa de l’Ajuntament de Morella

L’Ajuntament de Morella celebrarà aquesta vesprada el ple ordinari del mes de maig en el qual, entre altres, es modifica la taxa de recollida de residus sòlids urbans. D’aquesta manera, el consistori planteja una rebaixa d’aquest impost en tots els sectors empresarials de la ciutat a causa de la disminució de l’activitat durant la pandèmia de la COVID-19 i que entraria en vigor per als rebuts d’enguany. La proposta pretén equiparar aquesta taxa a la dels habitatges, la qual cosa suposa una rebaixa d’entre el 60% i quasi el 90% depenent del tipus de negoci. La mesura suposarà al voltant de 30.000 euros.

El regidor de Serveis Urbans i Hisenda, Joan Carles Marcobal, ha destacat que “esta reducció de la taxa és una mesura més de suport al teixit empresarial de la ciutat, el qual ha vist reduïda la seua activitat durant els últims mesos a causa de la pandèmia de la COVID-19” i ha afegit que “des de l’ajuntament oferim tot el suport que podem, per exemple com hem fet amb la tramitació de les ajudes del Pla Resistir de la Generalitat”. L’edil ha explicat que “aquest any s’ha millorat i incrementat el servei de recollida de residus, el qual passa dos dies i s’ha adaptat a les necessitats del sector” i ha apuntat que “la reducció de la taxa afectarà a tots els sectors empresarials entre un 60% i un 90% depenent del tipus de negoci”. Joan Carles també ha comentat que “seguim reclamant una millora en el servei de reciclatge que depén de la Diputació de Castelló i augmentar la freqüència de recollida dels contenidors i esperem que prompte es puga tindre un nou contracte”.
L’ajuntament de Morella ja va presentar una moció per a demanar a la Diputació de Castelló la millora del servei de reciclatge a la ciutat al ple de gener de l’any 2019. En aquesta es plantejaven solucions sobre els problemes d’emmagatzemar residus en les zones de contenidors amb un augment de la periodicitat de la recollida.

Bonificacions sobre l’impost de construcció
El ple municipal també tractarà aquesta vesprada l’aprovació de nou bonificacions en les llicències d’obres a la ciutat. Cal recordar que aquestes són un conjunt de bonificacions en l’impost de construccions amb l’objectiu que es puguen acollir el màxim nombre de persones. D’aquesta manera, afecten les obres de millora de masos i vivendes en pedanies, l’accessibilitat d’habitatges, així com afavorir les energies renovables i l’eficiència energètica dels edificis. A més, Joan Carles ha remarcat que “aquestes bonificacions han augmentat i tenen un nombre de peticions sense precedents a la nostra ciutat”.

Ple ordinari del mes de maig
Aquesta vesprada a les 19.00 hores es celebra el ple ordinari del mes de maig. En aquest es tractarà, a més del citat anteriorment, diverses modificacions de crèdits i l’informe de l’Escola d’Estiu 2021. També la moció del Dret Civil Valencià, el plec d’aprofitaments de la caça, la moció de la línia de Forestalia per als parcs eòlics i la moció sobre els peatges de les autovies. Per últim, l’àrea de Benestar i drets socials, l’aprovació de les aportacions del 0,7% per a projectes solidaris i la moció sobre les vacunes de la COVID-19.