Morella aprova un conveni de col·laboració amb AVAMET

288
Vista de Morella.
PUBLICITAT
  • L’Associació Valenciana de Meteorologia (AVAMET) compta en aquests moments amb 3 estacions meteorològiques a Morella

L’Ajuntament de Morella ha aprovat en el ple ordinari celebrat esta setmana la formalització del conveni de col·laboració amb l’Associació valenciana de meteorologia ‘Josep Peinado’ (AVAMET). Aquest servirà per a enfortir les relacions entre ambdues institucions i facilitar el manteniment de les estacions meteorològiques, instal·lar-ne de noves o la recollida de les dades que ofereixen.

Actualment hi ha tres estacions meteorològiques repartides pel terme municipal. La primera està situada dins del casc històric, la segona a la Fàbrica Giner i la tercera al Mas d’Agustino. Fins al moment havia sigut la col·laboració amb aficionats de la meteorologia la que havia permès la seua posada en funcionament. A més Morella compta amb una estació oficial d’AEMET ubicada en les proximitats del antic depòsit de l’Albereda i és dels pocs municipis en tota la Comunitat que compta amb aquest tipus d’instal·lacions des de fa més de 100 anys.

AVAMET és una associació que compta amb meteoròlegs de tota la Comunitat Valenciana i en els últims anys ha augmentat la seua presència tant als Ports com a Morella. Així, esta col·laboració permetrà obtindré més dades de la comarca, així com de l’extens terme de Morella amb característiques diferents depenent de la zona.

Cal explicar que, la finalitat de l’Associació valenciana de meteorologia és fomentar l’afició a aquesta com a servei d’instrucció individual, en comunicació entre aficionats i estudis tècnics i sense finalitat lucrativa. A més, col·laborar amb les autoritats en la matèria que es referisca a la meteorologia i fomentar la unió i camaraderia facilitant un mutu coneixement i estima. També pretén estimular la investigació meteorològica en general entre altres formes de col·laboració de forma altruista i solidària en la realització de projectes relacionats amb la meteorologia. Des de l’Ajuntament es facilitarà la celebració d’encontres i de qualsevol activitat amb els objectius compartits.

El regidor de desenvolupament rural, Joel Pascual ha destacat que “es tracta d’una col·laboració molt important per a obtenir cada vegada més dades meteorològiques de Morella, de les pedanies i el terme municipal, sent uns dels de major extensió de tota la Comunitat i on trobem zones amb una forta inversió tèrmica i altres característiques sempre molt interessants per als meteoròlegs. A més, la divulgació i el poder tindre també certificats oficials de més punts del terme, en cas de necessitar-los per exemple per alguna assegurança, és molt interessant com al servei a la ciutadania ’’