Morella aprova el pla de reactivació socioeconòmica

208
Vista de Morella
Vista de Morella

Nota de premsa Ajuntament de Morella

  • Aquest es va aprovar per unanimitat en el ple extraordinari celebrat ahir i compta amb 90 mesures distribuïdes en quatre àrees: social, econòmica i fiscal, de reforç de serveis i seguretat i de promoció econòmica
  • Aquest pla contempla el suport al Pla d’Ocupació Local i contractar personal de reforç en els treballs davant la nova situació amb la COVID-19
  • Actualment hi ha ofertes de treball en l’Escola d’Estiu, en la Brigada Municipal i la nova plaça de la Policia Local

L’Ajuntament de Morella va celebrar ahir un ple extraordinari per la necessitat de tractar alguns assumptes com el pla de reactivació socioeconòmica enfront de la situació de la COVID-19. El plenari va aprovar aquest pla per unanimitat i compta amb mesures de quatre àrees fonamentals com són l’àmbit social, l’econòmic i fiscal, el de reforç de serveis i seguretat i el de promoció turística. A més, es traslladarà a les entitats associatives i empresarials, de manera que el puguen seguir i fer les seues aportacions.

Així, en el ple d’ahir els regidors i regidores de Planificació Urbana, Joventut i Infància, Judit García, de Benestar Social i Promoció de la Salut, Malú Blasco, de Serveis Urbans, Manteniment, Hisenda i Personal, Joan Carles Marcobal, i de Protecció Ciutadana i Mobilitat, Jose Manuel Rodrigo, van explicar les 90 mesures del pla de reactivació.

L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, va destacar que “agraeixo l’acord i l’aprovació per unanimitat i que deixem a banda la demagògia, les polèmiques estèrils i partidistes. Este acord és una fulla de ruta. Uns importants deures que ens marquem per a reactivar al màxim la nostra ciutat econòmica i socialment”. L’edil va explicar que “és un pla ambiciós i realista, exigent amb nosaltres mateixos i amb altres administracions. Es tracta d’un pla obert en el qual treballarem junt amb el teixit empresarial i associatiu de la ciutat, ja que és molt important la esma de tots i totes per a superar aquesta situació”. Finalment, Rhamsés va comentar que “anirem seguint i avaluant el seguiment d’aquest pla en la nostra ciutat”.

Pla d’Ocupació Local

Dins d’aquest pla de reactivació socioeconòmica de l’Ajuntament de Morella, cal destacar la importància del Pla d’Ocupació Local amb la contractació de personal per a reforçar els serveis de la ciutat. Actualment hi ha ofertes de treball actives a Morella en l’Escola d’Estiu, on es busquen coordinadors o coordinadores, així com monitors i monitores, i també hi ha ofertes de treball de peons de neteja i d’obra per a la Brigada Municipal, així com una nova plaça de Policia Local.

Aquest pla també contempla ajudes a pimes i autònoms per a aquelles activitats que han tancat o han reduït la seua facturació el 50% durant l’Estat d’Alarma. Així, aquestes seran des dels 400 fins als 600 euros segons el nombre de treballadors i treballadores de l’activitat. Està previst que a principis del mes de juliol es puguen sol·licitar aquestes ajudes.