Morella aposta per les energies renovables

251

Nota de premsa de l’Ajuntament de Morella

-Morella es declara municipi pel desenvolupament d’energies renovables
-La ciutat sol·licita la cooperació entre les diferents administracions per a desenvolupar projectes en la zona

La ciutat de Morella, en el Ple Ordinari del mes de gener celebrat el passat dia 30, va acordar la declaració del municipi pel desenvolupament d’energies renovables. D’aquesta manera, Morella es posiciona per a afavorir que es puguen establir diferents projectes i iniciatives de generació elèctrica basada en un sistema sostenible amb el medi ambient com poden ser l’energia eòlica o fotovoltaica.

L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, ha destacat la importància de “facilitar i cooperar en les iniciatives de projectes d’energies renovables que es puguen desenvolupar en la nostra ciutat”. L’edil ha explicat que “en la nostra zona ja alberguem projectes com el parc eòlic de Torremiró i es va impulsar un parc solar des de l’ajuntament, així, posem la mirada en un futur pròxim amb més projectes d’estes característiques al nostre terme”. Rhamés també ha comentat que “aquesta renovació del sistema energètic també suposa crear ocupació i activitat socioeconòmica en el nostre municipi i els veïns, com són un exemple els parcs eòlics distribuïts en diferents punts de la comarca”. Finalment, ha remarcat la “importància de la cooperació entre totes les administracions per a incentivar els projectes d’aquestes característiques”.

L’ajuntament de Morella insta a la col·laboració entre les diferents administracions, especialment al govern central en el Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic, així com a la Generalitat Valenciana, perquè incentiven el desenvolupament de projectes energètics que afavorisquen la sostenibilitat mediambiental.

Cal recordar que des del consistori va crear diferents ajudes i bonificacions per a projectes d’estalvi energètic o autoconsum. Així, hi ha una bonificació del 80% a favor d’obres que incorporen sistemes d’aprofitament tèrmic,  i una del 30% amb un màxim de 200 euros a favor d’obres per a millora energètica.