Morella aposta per la recuperació patrimonial

566
PUBLICITAT

L’Ajuntament de Morella ha mostrat el compromís de sumar i col·laborar entre les diferents administracions per recuperar el patrimoni de la localitat. El Director Territorial d’Educació, Cultura i Esport, Alfred Remolar, junt amb l’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, i de tècnics de patrimoni i Turespaña, han visitat diferents emplaçaments patrimonials de Morella. A més, també han vist les obres i estudis arqueològics del futur Parador de Morella. 

Cal recordar que el futur Parador de Turisme de Morella està situat en els convents de Sant Francesc i les Agustines en la part baixa del castell. Així, aquesta zona compta amb una gran riquesa patrimonial en la qual ara es constata que ha estat habitada des del neolític amb la troballa de restes d’aquesta època.

Pel que fa al jaciment visigòtic del Mas Sabater-Cantera de la Parreta, està datat al segle VII i compta amb un edifici central que es creu que tenia 12 metres d’altura. Així, l’Ajuntament de Morella ha demanat que aquest es declare Bé d’Interés Cultural per part de la Generalitat Valenciana i treballen conjuntament perquè siga de titularitat pública.

A més, la Conselleria de Cultura ha informat que s’ha adjudicat a un equip tècnic, l’elaboració del pla especial en diferents elements patrimonials i entre els quals es troba l’ermita de Salvassòria dins del terme de Morella.